Met een prachtige 4-1 overwinning op Leveroy hebben de vrouwen van Schaesberg 3 hele belangrijke punten gepakt op weg naar handhaving. En opnieuw was de wind een factor.  Schaeberg speelde de 1e helft met wind mee.

In de 5e minuut kwam de thuisploeg achter. Een verkeerde pass, niet goed meelopen en een te vroege sliding brachten de tegenstander vrij voor het doel. 0-1. Gelukkig niet voor lang want. 3 minuten later was het alweer gelijk. Kim schoot raak. 1-1. Schaesberg had het overwicht en was de beter ploeg en niet alleen omdat het wind mee had. Leveroy kreeg geen vat op de lopende mensen van de thuisploeg. In de 19e minuut was het weer raak. 2-1. Een goede combinatie en vervolgens het overzicht van Wendy brachten Lois alleen voor de keepster. 2-1.  Verdedigend stond de zaak prima en konden de scherp en fel verdedigende verdedigers iedere poging tot een aanval van Leveroy onschadelijk maken waardoor hun snelle voorwaartsen niet in stelling kwamen.

Na een half uur en nog 2 dikke kansen die gemist werd het 3-1. op nieuwe was het Kim die een prima voorzet van Melanie afronden.

Om slechts enkele minuten later slim haar lichaam te gebruiken op een lastige pass waardoor ze verdedigster en keepster kon afschudden en de 4-1 binnen tikte. Een prettige voorsprong ging mee de rust in wetende dat het  moeilijkste nog ging komen.

Tegen de wind in voetballen.  En zoals verwacht begon Leveroy direct na rust de bal snel diep te spelen in de hoop snel te kunnen scoren.  Schaesberg ging mee in de snelle en ietwat wilde voetbal en vergat weer om te gaan voetballen over de grond.  Leveroy kreeg geen echte kansen op een enkele individuele actie na. Na zo’n 15 minuten in de tweede helft kreeg de thuisploeg weer wat meer grip mede omdat het weer over de grond ging voetballen.  Steeds vaker kwam de ploeg weer naar voren.

De ploeg kreeg zelfs nog twee dikke kansen om de score uit te breiden maar dat lukte helaas niet.

Een aanval was zelfs van grote schoonheid maar de afronding was iets te zacht.

Maar een prima overwinning. Veel kansen afgedwongen nauwelijks iets weggegeven.