Hoofdmenu

Tweede  HÜTTENGAUDI Tiroler Ohne Berge in Heerlerheide Corneliushuis

 

Zaterdag 28 maart a.s. staat, vanaf 18.30 uur, Cultureel Centrum Corneliushuis Heerlerheide geheel in het teken van de tweede editie van HÜTTENGAUDI  van de band Tiroler Ohne Berge. Evenals de eerste editie gaat het weer een geweldige Oostenrijkse party worden, waarbij het Corneliushuis omgetoverd wordt tot een gezellig Oostenrijks dorp.

Dat houdt weer in dat de liefhebbers zich weer wanen tussen de “hütten” en de muzikale sfeer van het Zillertal. Dit samen met het muzikaal op hoog niveau staande orkest Zillertal Power. Dus gaat het ook nu weer een onvergetelijke avond worden. Kaarten in de voorverkoop kosten     € 17,50 en aan de avondkassa  €22,50 en zijn verkrijgbaar bij Cultureel Centrum Corneliushuis.

Korte oprichtingsintro: TOB oftewel Tiroler Ohne Berge is een Nederlandse Tiroler band uit de lage landen. Tiroler Ohne Berge bestaat uit muzikanten die allemaal uit een muzikaal gezin komen. Voor het grootste gedeelte bestaat deze band uit een combinatie van twee families: Zerdoner en Falize. De Zerdoner’s zijn de kleinkinderen van de muzikanten van de Regento Stars” en De Lustige Dorfsmusikanten

Marcel Falize: “het ontstaan van TOB komt voort uit een eenmalig optreden voor een speciale gelegenheid. Vanwege groot succes op deze avond hebben we samen besloten om TOB op te richten. Na drie maanden hard werken hebben we een aantal kleinere optredens kunnen verzorgen. 2018 zou voor ons een pilot moeten worden. Omdat er bij ieder optreden meerdere aanvragen kwamen, hebben we ons programma uitgebreid tot een volwaardig avondvullend programma”.

Uiteraard is TOB een zeer gewilde Tiroler band die door veel organisaties gevraagd worden om zorg te dragen voor de nodige Tiroler stemming. Dat zij hierin telkens slagen blijkt meermaals uit de lovende recensies die hen ten deel vallen. Ook zelfs op internationaal niveau uit o.a. Oostenrijk (bakermat van de Tiroler muziek) en zelfs Polen. Vanuit Oostenrijk werd de loftrompet gestoken op TOB. Zij gaven het volgende aan: “Hey Tiroler ohne Berge, musikalische Grüße aus Tirol. Hat mich riesig gefreut in Söll, Ihr habt super Stimmung gemacht. Ich freu mich auf ein Wiedersehen und wir sehen uns hoffentlich wenn Ihr wieder in Tirol seid”. Vanuit Polen kregen zij de volgende lofzang te horen: “Super Tiroler Ohne Berge.Ja das ist wunderschon musik.Sehr gute Musikanten. Herzliche Gruse aus Polen”. Kortom, een muzikaal rendevouz met TOB is gegarandeerd topamusement, dus ook op 28 maart a.s. in Heerlerheide. Bijzonderheid: hoewel carnaval weer achter de rug is, blijft de sfeer enigszins hangen omdat bij TOB de drummer niemand anders is als huidige prinscarnaval Colin l (Falize) van Groeët Ghen Heij.

Foto´s Organisatie Tiroler Ohne Berge in Heerlerheide Corneliushuis

 

 

.