Op een nat en winderig Sportpark ter Waerden stond afgelopen zondag de wedstrijd tussen de elftallen van UOW ’02 en SV Hulsberg op het programma. Deze wedstrijd was een directe confrontatie in de top van de tweede periode, waarbij de winnaar zichzelf in pole-position zou schieten om deze periode te winnen.

Om 14.30 uur floot scheidsrechter Frank Halmans voor het begin van de wedstrijd en het werd zeker niet de wedstrijd waar de aanwezigen op gehoopt hadden: veel aanvalsspel en doelkansen. De wedstrijd speelde zich voornamelijk af op het middenveld en voor de doelen werd het zelden gevaarlijk.

Het was dan ook geen toeval dat de eerste doelkans ontstond uit een spelhervatting en dat die meteen leidde tot een doelpunt. In de 39e minuut mocht Fabrice Houtvast op het middenveld een vrije trap nemen en plaatste die keurig in de zestien meter van UOW ’02 op het hoofd van Job Wishaupt en die liet UOW ’02 doelman Sandro Aruvaino met een fraaie kopbal kansloos. 1-0 voor Hulsberg en dat was tevens de ruststand.

De tweede helft was een kopie van de eerste. Hulsberg speelde vanuit de verdediging en UOW ’02 was niet bij machte om ook maar een kans te creëren  en dat lukt Hulsberg ook niet, waardoor de ruststand van deze wedstrijd teven de eindstand werd.

SV Hulsberg doet door deze overwinning goede zaken in de 2e periode en blijft hierdoor ook meedoen om het kampioenschap in de 4e klasse B. Voor UOW ’02 is dit nu allemaal een beetje ver weg. Zij mogen zich blijven richten op een mooie eindklassering of een goeie 3e periode.

UOW ’02 speelt a.s. zondag weer een thuiswedstrijd tegen Vaesrade en Hulsberg mag het op eigen terrein opnemen tegen Schimmert, een heuse derby!!

Tekst: UOW ‘02