Gemeente Voerendaal Koninklijke onderscheidingen

 

 I.v.m. de Corona-crisis zal de burgemeester de decorandi op gepaste wijze inlichten. De versierselen worden op een later moment dit jaar uitgereikt. Deze datum wordt via het Kapittel voor de Civiele Orden bekend gemaakt.  

 

Tijdstip NAW decorandus Soort KO  Omschrijving van verdiensten
AG 2020   De heer J.M.J. (Jean) Haemers

Klimmenderstraat 41

6343 AA Klimmen

 

 

 

 

Lid in de Orde van Oranje Nassau Vanaf 1989 is de heer Haemers vrijwilliger en bestuurslid van Voetbalvereniging

Hellas Klimmen (350 leden). Hij fungeerde/fungeert als lid van de jeugdcommissie, jeugdtrainer. Scheidsrechter en lid van de jeugdkampcommissie. Daarnaast realiseerde en trainde hij een damesteam. Sinds 2007 beheert hij de kantine en verzorgt hij de catering tijdens activiteiten en evenementen zoals de jaarmarkt, winterwandeling en seizoensafsluiting.

 

Sinds 1995 is de heer Haemers vrijwilliger bij carnavalsvereniging KV de Molmuus te Klimmen (71 leden). Hij fungeerde/fungeert als optredend lid bij de groep Klummesj Talent, optochtcommissaris en –begeleider en is organisator van de jaarlijkse ledenbijeenkomst.

 
AG 2020 De heer H.J.M. (Bert) Rademakers

Achtbunderstraat 49

6343 AP Klimmen

 

 

Lid in de Orde van Oranje Nassau De heer Rademakers is sinds 1980 vrijwilliger bij de carnavalsvereniging K.V. de Molmuus Klimmen. In 2010 werd hij lid van de financiële commissie en zette een geheel nieuwe financiële administratie op.

Daarnaast organiseerde hij de viering van twee jubilea met een cd-uitgeve en een revue. Ook was hij tot 2005 optreden lid van de groep Klummesj Talent. Thans fungeert hij als organisator van de optredens.

 

In de periode 1989-2000 was de heer Rademakers vrijwilliger bij en

penningmeester van de Voetbalvereniging Hellas Klimmen. Hij was jeugdleider, scheidsrechter en zomerkampleider.

 

Vanaf 2003 is de heer Rademakers vrijwilliger bij en voorzitter van de groep voor oud-carnavalsprinsen PrinseRaod Klumme te Klimmen. Hij zette zich in

 

voor de fusie met KV de Molmuus in 2010, werft fondsen en organiseert de jaarlijkse ledenbijeenkomst.
 
AG 2020 De heer M.M.G.R. (Maurice)

Winthagen

Achtbunderstraat 17

6343 AN Klimmen

 

 

Lid in de Orde van Oranje Nassau De heer Winthagen is sinds 1976 vrijwilliger bij de Limburgse Bond van

Muziekgezelschappen. Hij fungeert als dirigent/plaatsvervangend dirigent bij de fanfares St. Caecilia Hulsberg 1859 en Les Amis Réunis Ransdaal. Daarnaast organiseert hij de muzikale begeleiding van huwelijks- en begrafenismissen.

 

Vanaf 1991 is de heer Winthagen vrijwilliger bij de Stichting Daelzicht te Heel. Hij is dirigent en begeleider van de Moezeband, een muziekgroep voor mensen met een (verstandelijke)beperking. De groep treedt op bij feesten, markten en tv-programma’s. De heer Winthagen verzorgt het vervoer, de op- en afbouw en de muzikale begeleiding.

 
AG 2020 De heer F.M.H. (Frank) Moonen

Houtstraat 30

6343 BK Klimmen

 

 

Lid in de Orde van Oranje Nassau De heer Moonen is sinds 1991 vrijwilliger bij en medeoprichter van de Moezeband, een muziekgroep voor mensen met een beperking. Hij is tevens begeleider van de groep en was in de periode 1992-2009 zelf ook muzikant. Hij leidde de omvorming van de drumband naar een bredere muzikale (slagwerk)groep. Thans valt hij nog regelmatig in bij de groep

 

Ook was hij medeoprichter, secretaris en voorzitter in de periodes 1991-1993 en

2007-2013 van de Buurtvereniging “Ut Hart van Clumme”. Hij was tevens medeorganisator van diverse activiteiten.

 

In de periode 1992-2000 was de heer Moonen mede-oprichter en voorzitter van de Stichting Openbare Speelweide Kern Klimmen. Deze stichting zette zich in voor het behoud van de lokale speeltuin. Hij was mede verantwoordelijk voor het onderhoud en de organisatie van activiteiten.

 

De heer Moonen was in de periode 1999-2009 vrijwilliger bij de voetbalvereniging Klimmania TC en actief als trainer en coach van de jeugdelftallen.

 

Van 2004-2014 was de heer Moonen oprichter en voorzitter van de personeelsvereniging van Budé Personenvervoer, zijn werkgever.

 

Vanaf 2005 is hij vrijwilliger bij en sinds 2012 penningmeester van de Koninklijke Nederlandse Vereniging EHBO, afdeling Klimmen/Ransdaal. De heer Moonen is actief als hulpverlener bij evenementen en de drijvende kracht achter deze

hulpverlening zoals bij het controleren en aanvullen van de hulpverleningsmaterialen. Verder maakt hij zich sterk voor de beschikbaarheid van de AED’s. Door zijn inzet zijn alle wijken van de dorpen Klimmen/Ransdaal inmiddels voorzien van een AED-apparaat. Hij controleert en onderhoudt de apparaten en hij is de motor achter EHBO-lessen voor diverse doelgroepen in de regio.

 

Vanaf 2006 is hij mantelzorger van zijn alleenstaande broer. Hij regelt de dagelijkse maaltijden, doet klussen in huis en verzorgt de administratie.

 

Vanaf 2009 is bij vrijwilliger bij en voorzitter (201502018) van Zangkoor Mélange. Hij is lid van de activiteitencommissie en verzorgt de (geluids)technische ondersteuning bij optredens.

 

Sinds 2010 is hij vrijwilliger bij WOZOCO Klimmen. Hij doet boodschappen voor mindervalide ouderen en voert kleine klusjes uit.

 

In 2014 heeft de heer Moonen zich sterk gemaakt binnen het actiecomité

“Behoud Gemeenschapshuis Klimmen”.

 

Sinds 2010 is de heer Moonen tevens actief als collectant t.b.v. goede doelen zoals Jantje Beton, de Hart- en de Nierstichting.

 
AG 2020 De heer J.M.J. (Joost) Loop

Heerlerweg 116

6367 AG Voerendaal

 

 

Lid in de Orde van Oranje Nassau Sinds 1989 is de heer Loop vrijwilliger en bestuurslid (v.a. 1999 en secretaris van 2001-2016)  van Carnavalsvereniging De Kaatboere Kunrade (148 leden). Hij maakt deel uit van de technische commissie, de optochtcommissie en de commissie seniorencarnaval.

 

In de periode 2006-2015 was hij lid van de Commissie leefomgeving via de politieke partij Democraten Voerendaal. In de periode 2011-2013 was hij raadslid van de gemeente Voerendaal.

 

 

Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

Geef een reactie