De voorbereidingen voor Cultura Nova waren al in volle gang. Directie en staf hielden rekening met een alternatief scenario. Vanwege het gebruik van zalen is in goed overleg met Parkstad Limburg Theaters gekozen voor de periode van zaterdag 26 t/m donderdag 31 december. Het wordt dus een wintereditie van Cultura Nova. De meeste voorstellingen die gepland waren voor de zomer, kunnen in de winter toch gespeeld worden.

Uiteraard komen er aanpassingen in sommige presentaties. Andere elementen zoals bijvoorbeeld de spiegeltent met dagelijkse muziekprogrammering blijven zeker op de planning staan. Vanwege de verplaatsing van het festival naar december, zijn de organisatoren al begonnen met overleg met alle gezelschappen, leveranciers, subsidiënten en partners van Cultura Nova. Ook met de gemeente Heerlen is overleg in verband met de gewijzigde data. Overigens krijgt het festival medewerking en sympathie van alle betrokkenen.

Cultura Nova gaat afstemming zoeken met andere evenementen die in december plaatsvinden. In juni worden de eerste voorstellingen van de Cultura Nova Wintereditie gepresenteerd. In augustus wordt op L1 tv en op social media aandacht besteed aan de geschiedenis van het festival en aan theatermakers die nu zich gaan voorbereiden op de Cultura Nova Wintereditie.

Tekst en Foto Cultura Nova