Jos Op ’t Eijnde met Job Claessens (foto genomen vóór de Corona-uitbraak.)

 

Op 1 maart speelde Groene Ster haar laatste thuiswedstrijd in het door corona afgebroken Derde Divisie seizoen ‘19/’20. FC Lienden kwam op bezoek op Sportpark Pronsebroek. Een tegenstander waar de ploeg van trainer Maurice Verbunt tot dan toe maar één keer in competitieverband tegen had gespeeld. Het team uit Heerlerheide won met 3-1 door doelpunten van Thom Vluggen, Aleksandar Stankov en Steff de Wit.

De wedstrijd die de laatste van het seizoen zou blijken te zijn, was uit tegen SV Oss ’20 op zondag 8 maart. Deze werd helaas met 3-1 verloren.

Sindsdien werd er door de lockdown vanwege de coronacrisis niet meer gevoetbald.

We zijn inmiddels een paar maanden verder en Groene Ster maakt zich op voor een nieuw seizoen in de Derde Divisie zondag. Ik was benieuwd hoe het er voor in stond in Heerlerheide en had een telefonisch interview met voorzitter Jos Op ’t Eijnde.

Heb je tijdens de lockdown contact gehouden met de trainers en spelers en hoe ging dat?We hebben eigenlijk vanaf het moment dat de lockdown begon continu contact gehouden met onze spelers en de staf. Zo hebben we gewerkt met de app Strava.Via dat platform kregen de jongens elke week een trainingsschema met oefeningen waarmee ze thuis toch hun conditie op peil konden houden. Niemand kon zich er met een jantje van leiden van af maken want ze werden constant gemonitord door de staf en daardoor is gedurende de lockdownperiode iedereen fit gebleven.

Zijn er al maatregelen getroffen om straks, met inachtneming van de coronamaatregelen, weer wedstrijden met publiek te laten plaatsvinden? Ja, onze kantine is onlangs voor het eerst sinds de versoepelingen van de maatregelen weer open geweest. Iedereen die de kantine bezoekt moet ten alle tijden de anderhalve meter-regel in acht nemen en zich houden aan alle andere basisregels. Ook voor wedstrijdbezoek gelden dezelfde regels en ons sportpark biedt gelukkig genoeg ruimte om de wedstrijden weer met publiek te kunnen laten plaatsvinden met inachtneming van de maatregelen. We zullen ook een aparte in- en uitgang gaan creëren waardoor de mensen die binnenkomen niet in contact komen met degenen die het complex verlaten.

Kun je wat vertellen over de nieuwe spelers? Trainen ze al mee en passen ze in het team? We hebben de hele maand juni al met de nieuwe selectie voor komend seizoen getraind. Inclusief nieuwe spelers bestaat ons eerste elftal nu uit ruim 20 spelers. We trainden zodra het weer mocht elke vrijdag. We hebben 3 weken vakantie gehad en zijn onlangs weer begonnen met trainingen in aanloop naar de oefenwedstrijden, de KNVB-beker en de competitiestart op 6 september.

De spelers hebben aan elkaar kunnen wennen en ik denk dat we er goed voorstaan en een sterke selectie hebben.

Wat verwacht je van komend seizoen qua eindklassering? Dat is op dit moment nog lastig in te schatten. De Derde Divisie zondag bestaat komend seizoen weer uit 18 ploegen. Vorig seizoen waren het er maar 17. Het gaat een lang seizoen worden want we moeten, net als in de Eredivisie, maar liefst 34 competitiewedstrijden spelen. We hebben een paar nieuwe jonge jongens in de selectie dus ik denk dat als we ons in de Derde Divisie kunnen handhaven,  we al heel tevreden mogen zijn.

Groene Ster zal komende maanden geen beroep kunnen doen op Dave Velraeds. De 28 jarige verdediger heeft namelijk last van een kruisband blessure. Ik verheug me op komend seizoen. Laten we hopen dat het een mooi jaar wordt.

Ik wil Jos graag bedanken dat hij de tijd heeft genomen voor dit interview. We wensen Groene Ster veel succes het komend seizoen en we wensen Dave Velraeds een spoedig herstel.

Ik ben blij dat ik binnenkort weer live bij wedstrijden van Groene Ster aanwezig kan zijn. Daar ben ik na de lange lockdownperiode wel aan toe.

Interview door Job Claessens

Geef een reactie