Zaterdag was VVV Venlo de tegenstander op het sportcomplex van Geleen-Zuid.

Het was een zaterdag niet zoals alle andere, geen publiek. Ook wennen voor de ploeg uit Sittard want de wedstrijden waren immers altijd drukbezocht.

Fortuna knalde uit de startblokken en het was na 3 minuten al raak. Na een goede actie van Jacky Donkor kwam de bal in het strafschopgebied bij Bas Breukers. Deze legde de bal af op Adnan Ugur en deze knalde beheerst de 1-0 achter de Venlose keeper.. VVV loerde op de counter terwijl Fortuna de bal had en zocht naar de openingen in de goed georganiseerde verdediging. VVV stond heel compact en deelde af en toe enkele speldenprikjes uit maar wist doelman Joshua Wehking niet echt te testen. Fortuna kreeg daarentegen nog enkele kansjes maar deze wist de doelman van VVV vakkundig te keren.

De 2e helft begon net zoals de eerste helft. Jacky Donkor werd meteen wegestuur en 1 op 1 gezet met de keeper, zijnet. VVV was gewaarschuwd en wist meteen wat de intenties van Fortuna waren de 2e helft. De uitploeg ging hoger druk zetten en kon enkele kansen creëren. Tot de 70e minuut. Adnan Ugur kreeg zijn 2e gele kaart en Fortuna moest voor de 4e keer op rij de wedstrijd afmaken met 1-0 man.

Fortuna was tot op dat punt de betere ploeg maar zeer zeker ook erna. Nu Fortuna met 10 man stond kon VVV beter in het spel komen en drong het Fortuna terug op eigen helft. Of dit tot kansen kwam? Nee, de ploeg uit Sittard gaf nog steeds niet veel weg. Al helemaal geen 100% kansen. De defensie van Fortuna stond goed georganiseerd te spelen.

Tot de 83e minuut. Een hoekschop wordt niet goed weggewerkt en VVV was er als de kippen bij om de bal achter doelman Wehking te rossen.

VVV rook bloed. Na de gelijkmaker knalde de ploeg erop om nog de 3 punten eruit te slepen. Het was Jean Boom die de ruimte achter de achterhoede van VVV zocht en Donkor wederom wegstuurde. Deze vond de vrijstaande Arian Kastrati in het strafschopgebied. 2-1!

De laatste kon VVV niet echt gevaarlijk meer worden. Fortuna kreeg wel nog een goede kans, wederom via Kastrati maar de keeper pakte deze bal keurig.

Een derby met goed voetbal en strijdlust, late goals en een rode kaart. Dit lijken alles de juiste ingrediënten voor een spannende pot voetbal maar vanaf minuut 1 zette Fortuna de toon en lieten ze blijken dat er voor VVV niks te halen viel. De thuisclub was de betere over de hele wedstrijd. Al met al is Fortuna de dik verdiende winnaar van deze wedstrijd.

Komende vrijdag wacht Go Ahead Eagles om 15 uur in Deventer.