Hoofdmenu

Valkenburgse Bokkenweken van start Vijfde editie coronaproof

Valkenburg aan de Geul staat in de maand oktober in het teken van de 5e editie van de Valkenburgse Bokkenweken, dit jaar met een coronaproof programma. Tijdens de Valkenburgse Bokkenweken komt de typische bokkenhistorie en cultuur weer tot leven. Kom de ‘Bok ’n Kunst’ route lopen en steun het goede doel, ga op avontuur door Valkenburg of doe mee met de speur- en smultocht ‘Bok d’Amuse’. Voor de kinderen zijn er ook speciale activiteiten en natuurlijk zijn er in de Valkenburgse horeca verschillende soorten bokbier te proeven.

 

Bok ’n Kunst.Tijdens de Valkenburgse Bokkenweken sieren diverse kunstwerken rondom het thema ‘Bokkenrijders’ de etalages in het centrum, te volgen via een speciale kunstroute.

Deze kunstroute is o.a. verkrijgbaar bij de Visit Zuid-Limburg Experience. Bewonder en beoordeel de getoonde werken. De winnende werken zullen 3 maanden tentoongesteld worden in Museum Valkenburg. Wil jij de trotse bezitter worden van één van deze kunstwerken? Biedt dan de gehele maand oktober mee tijdens de online veiling via https://www.boknkunst.nl/. De gehele opbrengst van de veiling gaat naar het project ‘eenzame ouderen’ in Valkenburg.

Citygame Pieters geheim .Als er rekwisieten van een Bokkenrijdersbende worden gevonden, heb je maar even de tijd om deze duivelse vloek te ontkrachten. Wie zoekt, zal vinden. Een avontuur door het mooie pittoreske Valkenburg heen. Ontrafel het mysterie voordat de tijd verstreken is. Reserveren en meer informatie via www.bokkenweken.nl.

Bok d’Amuse .Geniet tijdens deze spannende en smakelijke wandeltocht van een waargebeurd verhaal rond het jaar 1775. Tijdens deze speurtocht volg je de gerechtsdienaren in hun jacht op Nicolaes Hollanders; een vermeend lid van de goddeloze Bokkenrijdersbende. Uiteindelijk wordt de goede man (onschuldig) opgehangen. Door het oplossen van uitdagende vraagstukken ontdek je de geheimen en geniet je ondertussen van vijf smakelijke versnaperingen bij de gezellige locaties die je aandoet tijdens deze amusetocht. De speurtocht kent een vaste route via de op te lossen vraagstukken. Meer informatie: www.routedamuse.nl/bokdamuse.

Foto’s Stichting Valkenburgse Bokkenweken.

 « (Vorig nieuwsbericht)