Hoofdmenu

Dromen in Coronatijd.

 

Dromen. Blijven dromen. Zelfs als het hele universum dit ogenschijnlijk lijkt tegen te gaan. 

Zoals altijd leg ik, als redacteur, mijn oor te luister. Voortdurend op zoek naar bijzondere mensen, achter bijzondere verhalen. Dus ook in deze tijd van onrust en onzekerheid, of misschien wel juist in deze tijd, waarin we met z’n allen op zoek zijn naar lichtpuntjes van hoop.. En die vond ik bij Gwen Storms. Een 17-jarige leerlinge van gymnasium 6 op het Trevianum te Sittard met een passie voor dans, tekenen en fietsen. Een leerlinge, die alles op alles zet om niet alleen haar diploma te gaan halen, maar ook een droom heeft om in juli 2021 het vliegtuig in te stappen richting Tanzania.

 

Tanzania

In 2019 mocht Gwen op een informatieavond kennis maken met Stichting Global Exploration (SGE). Een wereldburgerstage in Tanzania was wel heel indrukwekkend en uitdagend. Helaas bleken de omstandigheden niet ideaal en met pijn in haar hart besloot Gwen zich niet in te schrijven. Dat er in het nieuwe schooljaar wederom sprake was van een stage met SGE, voorzag Gwen van een nieuwe poging om haar droom waar te maken. Ze twijfelde niet lang en schreef een motivatiebrief en een sponsorplan. Deze bezegelden haar lot. Als alles meezit reist ze in juli 2021 met Stichting Global Exploration af naar Tanzania. Een stage waarin het motto “Together one world” zich richt op het samenbrengen van jongeren over de hele wereld. Om elkaar te leren kennen en om bewustwording te bevorderen. Zo zal Gwen, samen met een groep klasgenoten en medeleerlingen van Trevianum in Tanzania de handen uit de mouwen te steken door middel van diverse projecten. Hier zijn natuurlijk ook jongeren uit Tanzania bij aanwezig. Gedurende drie weken brengt de Nederlandse delegatie een bezoek op een blindenschool, een meisjesschool, een privéschool en een Maasaischool.

Doelstellingen Wereldburgerstage

Dat Gwen behoorlijk wat nieuwe levenservaring in haar rugzak kan toevoegen, is amper te bevatten. Het lijkt allemaal nog zo ver weg. Echter in haar dromen en verwachtingen kan ze alleen maar hoop uitspreken dat de reis een onvergetelijke ervaring wordt, met aandacht voor de mensen, de woonomgeving en natuurlijk de olifanten. Die komen in dit gebied veel voor, weet Gwen me te vertellen. Dat ze zich heel erg bewust zal gaan worden van de luxe, die zij als Westerling heeft, is alleen maar een rijkdom, dat niet in geld uit te drukken is.

Sponsorgeld en eigen bijdrage

De reis die Gwen gaat maken is weliswaar pas in juli 2021, maar de komende tijd zal ze druk bezig zijn met de nodige voorbereidingen. De groep, waarmee ze reist, bestaat naast circa 35 leerlingen, uit volwassen begeleiders en een medisch team. De kosten die hieraan verbonden zijn, worden betaald door de deelnemers. Ook het salaris van de werknemers van Global Exploration, die de gehele organisatie op zich nemen, zal betaald worden uit het verzamelde sponsorgeld. Daarnaast zijn er kosten voor een visum, vlucht en verblijf ter plekke. Dit maakt dat elke deelnemer verantwoordelijk is voor een sponsorbedrag van 1800 euro. Naast deze 1800 euro sponsorgeld, is er bij elke deelnemer ook sprake van een eigen bijdrage van 900 euro.

Voorbereidingen

Het is duidelijk dat Gwen, naast haar examenverplichtingen, niet stil hoeft te zitten. De deelnemers zullen in vier groepen worden verdeeld, die zich ter voorbereiding op het verblijf in Tanzania, bezighouden met cultuur&economie, scholing&recreatie, gezondheid of natuur en milieu. Gwen heeft net gehoord dat zij is ingedeeld in de groep die zich met gezondheid zal bezighouden. Haar dans-, fiets- en tekentalent gaat ze inzetten om het bedrag dat nodig is voor de reis bij elkaar te verdienen.

Fietstocht

Op donderdag 22 oktober reed Gwen al een fietstocht van 126 kilometer, waarbij mensen haar per kilometer konden sponsoren. De achterliggende gedachte om de 126 kilometer te fietsen, heeft te maken met het gegeven dat er in Tanzania niet zomaar schoon water uit de kraan komt. De afstand, die een Afrikaans kind gemiddeld in drie weken moet lopen voor schoon drinkwater is dan ook 126 kilometer. Een fantastische prestatie, die naast een fikse conditie, ook de nodige bewustwording opleverde.

Dans

In de dansschool Danzaira te Sittard, waar Gwen in de afgelopen 11 jaar de deur platliep, begeleidt ze elke zaterdag jonge leerlingen. Zo verdient ze een klein zakcentje. Daarnaast traint Gwen elke zondag voor een productie die (hopelijk) in januari 2021 in Parkstad Limburg Theaters zal plaatsvinden. Als betaald danser zal ze samen met haar collega’s een aantal voorstellingen mogen verzorgen.

 

Portrettekenen

Dat Gwen een behoorlijk talent voor tekenen heeft, is een prille ontdekking. Toch blijken er al fantastische portretten uit haar potloden te komen. En wat is er nou leuker om geld voor het goede doel bij elkaar te tekenen. Elk portret tekent Gwen vanuit een foto. Er zijn drie verschillende formaten, respectievelijk A5, A4 en A3, die 20, 30 en 40 euro kosten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wafels en kaarten

Binnenkort start er een kerstkaarten verkoopactie. De kaarten zullen 1 euro per stuk kosten, waarvan 80 eurocent naar het sponsorbedrag zal gaan. Ook wafels mogen niet ontbreken. Gwen zal ze rond kerst en oud/nieuw gaan bakken.

Contactgegevens

Bent u als lezer of als bedrijf geïnteresseerd om Gwen een steuntje in haar hart te bieden, kunt u contact opnemen via Xplore.Gwen@outlook.com.

Gwen neemt dan zo spoedig mogelijk contact op. De stichting zelf biedt speciaal voor bedrijven de zogenaamde sponsorpakketten met daarin de mogelijkheid van vermelding van naam en/of logo op de website van de stichting en in hun jaarboeken.

 

Wij van de redactie wensen Gwen vooral veel plezier tijdens de voorbereidingen en succes met alle examenperikelen. Wij hopen na haar reis een mooi verslag te mogen ontvangen.

Foto´s privé album Gwen Storms

 « (Vorig nieuwsbericht)