Hoofdmenu

Film HOPE is te zien in het filmhuis de Spiegel in Heerlen.

Noorwegen, 2019 / 126 minuten
Niet schadelijk / Alle leeftijden
Regie: Maria Sødahl
Met: Andrea Bræin Hovig, Stellan Skarsgård en Terje Auli

Zondag. 29 november / 16:30 UUR

★★★★☆ Trouw – “Hope voegt zich bij een reeks Noorse, of Scandinavische, films die groot menselijk drama omzichtig behandelen.”
★★★★☆ Volkskrant – “Zonder enig opgelegd sentiment is Hope enorm ontroerend, met een glansrol voor Andrea Bræin Hovig, die nooit naar sympathie hengelt. Hope bewijst ook weer eens dat Stellan Skarsgård een fantastische acteur is.”

Na een succesvolle internationale tour met haar dansgezelschap, keert Anja (Andrea Bræin Hovig) terug naar huis om kerst te vieren. Daar wacht haar gezin op haar: partner en theaterregisseur Tomas (Stellan Skarsgård), hun drie biologische kinderen, en de drie kinderen uit Tomas’ eerste huwelijk. Maar vlak voor kerst krijgen Anja en Tomas nieuws dat inslaat als een bom: Anja heeft een hersentumor en niet lang meer te leven. Samen proberen ze een manier te vinden om het nieuws te delen met hun familie. In de tijd die volgt wordt de relatie tussen Anja en Tomas hevig op de proef gesteld.

De Noorse regisseuse Maria Sødahl debuteerde in 2010 met de film Limbo, die destijds 5 Amanda’s (Noorse Oscars) won. Negen jaar later is ze terug met Hope, die in wereldpremière ging op het Filmfestival van Toronto. Na de Europese première op het Filmfestival van Berlijn, won Hope daar het Europa Cinemas Label. Hope is een eerlijk en gevoelig drama van Maria Sødahl, gebaseerd op haar eigen ervaringen. Wat gebeurt er met de liefde wanneer je nog maar drie maanden te leven hebt?