Hoofdmenu

De A79 krijgt dit jaar een flinke opknapbeurt.

De A79 krijgt dit jaar een flinke opknapbeurt. De weg wordt veiliger, stiller en duurzamer. De wegwerkzaamheden worden uitgevoerd in 4 fases van elk 4 weken. In iedere fase is het laatste weekend ingepland voor het geval de werkzaamheden uitlopen, bijvoorbeeld vanwege de weersomstandigheden.
Nog 3 x 4 weken afsluitingen
De planning voor de 3 volgende fases is als volgt:
• A79 afgesloten van Hulsberg (4) tot Heerlen richting Heerlen [16 april – 16 mei]
• A79 afgesloten van Hulsberg (4) tot Maastricht richting Maastricht [28 mei – 27 juni]
• A79 afgesloten van Heerlen tot Hulsberg (4) richting Maastricht [9 juli – 8 aug]
Er worden gedurende het jaar uiteenlopende verbeteringen aangebracht. Zo komt onder meer over het hele traject stiller asfalt, worden de op- en afritten verlengd bij Klimmen, Voerendaal en Valkenburg en de geleiderails die toe zijn aan vervanging worden vernieuwd. Ook de problemen met de afwatering worden aangepakt en de bewegwijzeringsborden worden waar nodig vervangen.
Meer informatie

Heeft u vragen of opmerkingen over de werkzaamheden aan de A79? Kijk op de projectpagina van het groot onderhoud aan de A79 www.rws.nl/a79onderhoud

. U kunt ook bellen met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002 (gratis). Via de bouwapp van Heijmans zijn de werkzaamheden te volgen. De app is te downloaden via de Appstore of Google Play.

Foto®ParkstadActueel/Lucho Carreno