” Bruce schiet UOW ’02,  na een prachtige assist van Stijn, naar de 2e klasse”

UOW ’02 promoveert naar tweede klasse

Zondag ochtend, 5 juni 2016, Park ter Waerden. Het is even na half twaalf als de eerste bus met spelers en supporters vertrekt richting het Noord Brabantse Venhorst. UOW ’02 is onderweg naar de wedstrijd van het jaar tegen de Brabantse tweede klasser. Na een seizoen met wisselende successen volgt een nacompetitie waarin de mannen van hoofdtrainer Wim Zagar de rug rechten en na twee overwinningen op Simpelveld en een overwinning op Sparta ’18 uit Sevenum uiteindelijk kunnen strijden om promotie. Na de 2-1 overwinning op Sparta’18 was de opdracht duidelijk: 1 punt zou genoeg zijn om volgend jaar in de tweede klasse uit te mogen komen. De ambitie lag echter hoger.

Gesteund door twee volle bussen met aanhangers uit Ubach over Worms begon het keurkorps van UOW ’02 aan hun opdracht: winnen en promotie veilig stellen.

De eerste 10 minuten van de wedstrijd waren voor UOW ’02. Het team creëerde een aantal kansen en was dichtbij de openingstreffer. In de 10e min. Kon keeper Emonds van Venhorst nog ternauwernood redding brengen op een vrije trap van Mitch Vandegard. Even later kreeg Thomas Kubetschek een forse tik op zijn enkel, maar hij beet op zijn tanden en speelde ondanks de pijn een geode wedstrijd. De warmte zorgde al in de eerste helft voor een uitputtingsslag, dus de drinkpauze van de goed leidende scheidsrechter Meijers was zeker welkom voor beide teams.Eerst redde Jeroen Pijls nog heel goed op een kopbal van Thijs van Sleeuwen, maar even later scoorde dezelfde speler met een kopbal de 1-0 waar de ondanks een blessure goed spelende Dennis Scholly iets te ver van zijn tegenstander af stond. Ruststand 1-0.

Na de rust nam UOW ’02 het initiatief meteen weer over en in de 46e min ging een goede kopbal van Thomas Kubetschek nipt over de lat, maar in de 51e min scoorde Mitch Vandergard de 1-1- met een mooie kopbal  na een prima voorzet van Rick Schmitz. Na ruim 60 min moest Dennis Scholly toch worden vervangen door Rob Schneider en even later kwam Ronald Geuskens voor de sterk spelende Edwin van Els in het veld die ook na de gele kaart op het randje speelde. Ronald Geuskens was al direct in kansrijke positie en de kogel uit de vrije trap van Mitch Vandegard kon de keeper nog ternauwernood pareren. Nadat de vooral in de 2e helft goed spelende Gijs Huth nog 2 ballen van de doellijn kopte, waar Jeroen Pijls al in geslagen positie was , bleef het spannend en duurde het vervolgens tot de 86e minuut voordat de voor de “uitgebluste” maar goed spelende Martijn van Steenbruggen ingevallen Bruce Rutjens de verlossende 1-2 scoorde na een super assist, ja  ook dat kan hij, van Stijn van Rhenen Deze voorsprong gaven de mannen van Wim Zagar niet meer uit handen. De 2e Klasse was een feit en zeer zeker niet onverdiend

Na het laatste fluitsignaal volgde de ontlading, zowel op als rondom het veld. De spelers vierden hun overwinning met champagne en het publiek vierde langs de zijlijn mee. Hoewel het behaalde resultaat formeel geen kampioenschap is, werd er toch een “schaal” overhandigd. Twee van de nestors van UOW’02, Thei Middeldorp en Chris Beckers, overhandigden deze promotieschaal aan aanvoerder Tom Peters.

Met de overwinning en promotie op zak was het goed terugreizen. De spelers, gestoken in hun persoonlijke promotieshirts die geschonken werden door Waut Ringens van hoofdsponsor SBL Plus, vierden samen met hun aanhang een feest op weg terug naar Park ter Waerden. Eenmaal aangekomen “ Bei d’r Joep” voegde de tweede bus zich bij het gezelschap en werden staf en spelers nogmaals gehuldigd. Het feest dat volgde zal de boeken in gaan als gedenkwaardig.

Op 1 juli aanstaande houdt UOW’02 een receptie om het bereikte resultaat luister bij te zetten.

De receptie wordt gehouden ‘ Bei d’r Joep’ op Park ter Waerden en begint om 19.00u.

Voor de echte liefhebbers is er daarna de gelegenheid om de halve finale wedstrijd van het EK op groot scherm te volgen.