Pinkpop-recensie Lionel Richie-Hij heeft de zaken immers goed voor elkaar

Foto :Pinkpop-recensie

Lionel Richie speelt hij achtereenvolgens Angel, Destiny, Say You Say Me, Dancing On The Ceiling, Hello, We Are The World en All Night Long. Hallo hé, dat is vragen om plezier. Dat is, zoals hij bewijst, gewoon het publiek voor je laten zingen en zelf flink lachen om hun pret. Of om zijn kloon in het publiek, iemand met een Afro-pruik waar Lionel Richie zelf naar eigen zeggen stinkend jaloers op is. Het is dan wel meteen het enige echt spontane element in de show.

Broeierig weertje

Goed, zijn muziek vraagt eigenlijk om een iets broeierig weertje dan deze net-een-bui-achter-de-ruig-frisheid maar dat mag de pret niet drukken. Lionel Richie bewondert het publiek dat het is blijven staan. Zelf had-ie verwacht (ja, ja) dat iedereen weg zou lopen, maar zijn piloot zweerde dat wij Nederlanders vast geen ko kleumers zijn. Dat de vliegenier gelijk had, mag duidelijk zijn.

 

Geef een reactie