L1 maakt in die periode een tour door de provincie.

 

Op zaterdag 2 juli start de 103e Tour de France op Mont Saint-Michel, om ruim 3 weken later te eindigen in Parijs.

L1 maakt in die periode een tour door de provincie.

We maken een dagelijks live wielerprogramma op tv en met sfeerradio, steeds vanuit een andere gemeente. Ook op internet en sociale media zijn we dan natuurlijk actief.

Voor de vele Limburgse wielerliefhebbers is de Tour een ijkpunt in het jaar. Ze volgen de koers dan ook met veel enthousiasme, thuis of in Frankrijk. “Die wielerfans gaan we opzoeken, zowel in Limburg als in Frankrijk”, vertelt presentator Sander Kleikers. “Verder zitten we de Limburgse deelnemers aan de Tour op de huid.”

Tour de L1mbourg zal van zaterdag 2  t/m zondag 24 juli dagelijks te zien zijn direct na het L1 NWS van 17:30 uur, en om 20:55 en 22:55 uur. “Maar we leven ons zó in, dat we de rustdagen van de renners in de Ronde zelf ook eerbiedigen”, knipoogt Kleikers.

Ook L1 Radio zit in de kopgroep van de Tour de L1mbourg. Sjoerd Duijkaerts is er dagelijks tussen 13:00 en 16:00 uur met een sfeerprogramma op locatie. Ook van 16:00 tot 18:00 wordt er regelmatig geschakeld met Sjoerd voor bijdrages.

De uitzendingen komen tot stand in samenwerking met de deelnemende gemeenten en de provincie Limburg. Hoofd programmazaken van L1 Lida Huver: “Naast de aandacht voor het wielrennen gaan de programma’s ook liefde voor Limburg uitstralen. We gaan de schoonheid van onze provincie van noord tot zuid laten zien”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie