Op zaterdag 9 juli vindt tussen 13.00 en 17.00 uur een Toekomstmarkt plaats over het gebied bij de Hoogbouwflats in Bleijerheide

 

Op zaterdag 9 juli vindt tussen 13.00 en 17.00 uur een Toekomstmarkt plaats over het gebied bij de Hoogbouwflats in Bleijerheide. Locatie van de markt is de centrale hal bij Columbus, Cube en Continium in Kerkrade.

Alles opnieuw gebruiken

De gemeente Kerkrade, HEEMwonen en IBA Parkstad denken na over de invulling van het gebied bij de drie hoogbouwflats in Bleijerheide. De flats voldoen niet meer aan de eisen van deze tijd. Het is de bedoeling dat in 2020 op deze unieke plek een ‘sociaal kasteel’ staat of gebouwd wordt. Hiermee bedoelen we minimaal 100 mooie woningen met een lage huur. Ook de woonomgeving wordt grondig aangepakt, zodat er een compleet nieuw gebied ontstaat.

Het project heet SUPERLOCAL. Hiermee geven we aan dat we uitgaan van “Rustig, minder en lokaal”. Het bijzondere is dat we in principe alles wat op dit moment in het gebied aanwezig is, opnieuw willen gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan materialen en grondstoffen, maar ook aan architectuur, woningplattegronden en stedenbouwkundige kwaliteiten. Zo kiezen we voor hergebruik en vernieuwing. Gaandeweg gaan we ontdekken welke mogelijkheden het gebied in zich heeft.

Samen met bewoners


Voordat we definitieve plannen maken, onderzoeken we de mogelijkheden samen met allerlei partijen. Ook horen we graag de mening van bewoners. Daarom nodigen wij de bewoners van harte uit om met ons mee te denken. Natuurlijk zijn andere geïnteresseerden ook van harte welkom. Onder de deelnemers verloten we een gratis museumbezoek met het gezin.

Geef een reactie