In het openluchttheater kunt u op 20 augustus vanaf 20:30u kijken naar een geselecteerde film.

 

 

zaterdag 20 augustus, 2016 van 20:30 tot 23:00

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand… Waar zijn de leukste openlucht filmvoorstellingen van het land? Bij de Buitenspiegels in onze eigen Parkstad natuurlijk! Na de succesvolle openlucht filmvoorstellingen van vorig jaar komt Filmhuis De Spiegel deze zomer terug met mooie art-house films op sprookjesachtige locaties.

Opnieuw organiseert Filmhuis De Spiegel op diverse plekken in Parkstad een gevarieerd avondprogramma met film en muziek. Want wat is er leuker dan op een warme zomeravond in augustus samen met familie, vrienden en buren te genieten van een goede film in de buitenlucht? Daar wil je toch bij zijn! En het is gratis! Op zaterdag 20 augustus zijn we in Brunssum in het Vijverpark.

Wij nodigen je daarom van harte uit voor de film La Famille Bélier, een Franse komedie van regisseur Eric Lartigau. De film start om ca. 21.30u. Vooraf, vanaf 20.00u is er een optreden van Gordon Smith, singer songwriter, gitarist.

Mocht het onverhoopt slecht weer zijn, dan wordt er verkast naar de binnenlocatie De Brikke Oave.

De film

La Famille Bélier

Frankrijk, 2014 / 105 minuten

Regie: Eric Lartigau

Met: Louane Emera, Karin Viard, François Damiens e.a.

Paula is de enige in het gezin Bélier die kan horen, haar ouders en jongere broer zijn doof. De tiener is de spil van het gezin. Ze springt bij als tolk, ze is onmisbaar tijdens de verkoop van kaas op de dorpsmarkt en ze handelt telefoontjes af met lastige leveranciers op weg naar school. Ondertussen worstelt Paula met puberteitsproblemen en is ze ook nog verliefd op de knappe Gabriël. Tijdens de naschoolse koorlessen blijkt Paula prachtig te kunnen zingen. Haar muziekleraar probeert haar te overtuigen om deel te nemen aan een landelijke wedstrijd met als hoofdprijs een beurs voor een prestigieuze muziekschool in Parijs. Dan staat Paula voor de moeilijke keuze: kiest ze voor haar eigen geluk of dat van haar familie?

Debuterend hoofdrolspeelster Louane Emera, bekend als halve finaliste uit de Franse editie van The Voice, sleepte met haar rol in La Famille Bélier een César voor aanstormend talent in de wacht.

La Famille Bélier, veelvuldig aangekondigd als de nieuwe Intouchables is een aanstekelijke komedie over familiebanden en het loslaten daarvan.

www.brunssum.nl

 

Geef een reactie