De Sociale Verzekeringsbank (SVB) heeft gehoord dat verschillende budgethouders thuis zijn bezocht door mensen met valse voorwendselen. Daarom wil de SVB benadrukken dat medewerkers van DPGB nooit huisbezoeken afleggen.

Fraudeurs inventiever. De directie van het kantoor DPGB van de Sociale Verzekeringsbank merkt dat fraudeurs steeds inventiever worden. De afgelopen drie weken zijn er verschillende pogingen ondernomen om budgethouders vertrouwelijke gegevens afhandig te maken, door personen die budgethouders hiervoor thuis bezochten.

SVB vraagt nooit om inloggegevens .Ook zijn er meldingen van vermoedelijke fraude binnen gekomen, van budgethouders die telefonisch zijn benaderd met het verzoek persoonlijke gegevens door te geven. De SVB zal nooit inloggegevens van Mijn PGB vragen, aan budgethouders of vertegenwoordigers.

Zelf melding maken Is er enige twijfel over de intentie van de bezoeker of beller, dan kunnen budgethouders de SVB zelf telefonisch benaderen via 030 – 264 8200 en vragen naar de voorgewende persoon. Blijkt die persoon niet bij de SVB te werken, adviseren we direct telefonisch melding te maken van vermoedelijke fraude. De afdeling DPGB heeft een fraudeteam dat per e-mail te bereiken is via fraudemeldingpgb@svb.nl

Ook kunt u contact opnemen met onze gemeentelijke medewerkers tijdens openingsuren.

http://www.simpelveld.nl/actueel/nieuws_3359/item/waarschuwing-svb-bezoekt-geen-budgethouders_15838.html

 

Geef een reactie