Zorgen voor de jongeren in Kerkrade; dat doen we samen! Maar niet iedereen beseft dat hij of zij zo belangrijk is voor de jeugd in zijn of haar omgeving. De gemeente Kerkrade geeft een impuls aan het ‘natuurlijke vangnet’ rondom jongeren door het ‘Social Brokers’ initiatief te omarmen. Social Brokers is een nieuwe manier van preventieve jeugdhulp die inmiddels op meer plekken in Nederland wordt toegepast.

Lokale ambassadeurs
Er zijn 5 lokale ambassadeurs gekozen voor Social Brokers Kerkrade:
Maurice Verbunt (voetbaltrainer, voormalig stadsprins en leraar), René Trost (oud-speler en trainer, nu trainer jeugd Roda JC Kerkrade), Arno Deckers (oud-leraar en voorzitter atletiek- en toneelvereniging), Wiel Hakens (oud-leraar en voorzitter Sportstichting Kerkrade) en Natalie Savelsbergh (directeur cultureel centrum Vrije Akademie). Deze ambassadeurs ondersteunen, vertegenwoordigen en dragen het initiatief actief uit in hun omgeving.

Start in Kerkrade
Op vrijdag 2 september tussen 10.00 en 12.00 zijn de vijf ambassadeurs, wethouder Schlangen en anderen te vinden zijn in het centrum van Kerkrade (in de buurt van de weekmarkt) om Social Brokers toe te lichten. Kom jij ook langs?

Nieuwsgierig?
Ben je benieuwd wat Social Brokers precies inhoudt? Binnenkort volgt er meer informatie via de gemeentelijke website, Facebook, Twitter en het Stadsjournaal in 1Kerkrade.

www.kerkrade.nl

Geef een reactie