De eerste nederlaag van dit in de competitie is vanmorgen een feit geworden.  Uit bij het internationale studentengezelschap van DBSV werd het een 4-3 nederlaag.

4x Scoren en zelf geen of nauwelijks een kans creëeren is wat je noemt efficiënt  zijn. Al moet gezegd worden dat DBSV goed en snel drukte in de beginfase.
Schaesberg miste misschien ook scherpte. Want na ongeveer 10 min stond het al 2-0.
Bij de 1-0 waren de ogen vooral op de bal gericht maar niet op de tegenstander waardoor er een simpele voorzet gegeven kon worden en even makkelijk afgwerk. De 2-0 was een onnodige vrije trap die houdbaar leek maar er toch inging. De achtervolging moest worden ingezet.
In de 16e minuut was de aansluiting  een feit. Sylvan had op rechts een prima actie en werkte ook prima af: 2-1.  Maar Schaesberg was vooral zeer slordig in balbezit waardoor DBSV alleen maar hoefde te wachten op de foutjes. En zo ook bij de 3-1.

Na rust hetzelfde spelbeeld. Schaesberg voetbalde en de tegenstander wachtte op de fout. En wederom waren foutieve  passes de oorzaak  van de counter  van de Maastrichtse  ploeg: 4-1.
Melanie zorgde vanaf de stip voor de 4-2 en voor wat geloof in eigen kunnen. Marysia moest vervolgens drie keer handelend optreden om een grotere achterstand  te voorkomen. Vlak voor tijd schoot Jill de 4-3 binnen.  Maar er was geen tijd meer over.
Gebrek aan scherpte in het begin van de wedstrijd en steeds weer onzorgvuldige passes zorgden ervoor dat Schaesberg nooit zicht had op de overwinning.