Harmonie St. Caecilia Nieuwenhagen te gast in de Zuid-Duitse stad Ulm.

 

Van donderdag 27 oktober tot en met zondag 30 oktober aanstaande is Harmonie St. Caecilia Nieuwenhagen te gast in de Zuid-Duitse stad Ulm.

Deze stad in de Duitse deelstaat Baden-Württemberg ligt aan de Donau en aan de monding van de Iller. Beide rivieren vormen hier de grens met Beieren. Ulm is bekend als geboortestad van Albert Einstein en beroemd vanwege de hoogste kerktoren ter wereld (die van de gotische Munsterkerk, 161,5 m hoog, voltooid in 1890).

Op uitnodiging van het “Kreisverbandsjugendblasorcherster Ulm / Alb-Donau e.V.” verblijft de harmonie van Nieuwenhagen 4 dagen in en rond Ulm.

Donderdag 27 oktober vertrekt het muziekgezelschap naar Ulm, alwaar men omstreeks 16:00 uur verwacht aan te komen. Nadat de Caecilianen zijn ingekwartierd, en men heeft genoten van een heerlijk avondeten, verzorgt het koperensemble van de Harmonie een “Musikalischer Empfang” voor de gastvereniging uit Ulm. Aansluitend vindt er een groot  verbroederingsfeest plaats.

Vrijdag 28 oktober vertrekt de Harmonie naar Stuttgart waar een bezoek aan het Mercedes Benz Museum op het programma staat. Aansluitend is er tijd om Stuttgart te verkennen. ’s Avonds vertrekt het gezelschap naar de Altstadt  Ulm waar men samen met de collega’s van de gastvereniging deelneemt  aan “eine Nachtwächterführung” en aansluitend diverse “Kneipenbesuche” aflegt.

In de ochtend en vroege middag van zaterdag 29 oktober staan een rondleiding en “shopping time” in Ulm op het programma.  Rond de klok van 15:00 uur vertrekken de muzikanten naar de concertzaal in Ehringen. Na een gezamenlijke repetitie en avondeten begint om 19:30 uur het concertprogramma. Harmonie St. Caecilia Nieuwenhagen, onder leiding van dirigent Jos Zegers, speelt o.a. de volgende concertwerken: “Hymn Regional Valenciano”, “Summer Dances”, “Star Wars Saga”, “Gabriel’s Oboe” en “Fiestas en Dax”.

Aansluitend brengt het “Kreisverbandsjugendblasorcherster Ulm / Alb-Donau e.V.” haar programma ten gehore. Het concertprogramma wordt door beide verenigingen afgesloten met een gezamenlijke toegift. Vervolgens staat er een feestavond op het programma, die muzikaal opgeluisterd zal worden door de blaaskapel “Die Eghnerländer”.

Op zondagochtend vertrekt de Harmonie weer huiswaarts richting Landgraaf, waar men omstreeks 18:00 uur op het Sunplein verwacht aan te komen.
Foto en tekst Harmonie St. Caecilia Nieuwenhagen

www.harmonie-nieuwenhagen

Geef een reactie