Hoofdmenu

GELIJKSPEL IN ROTTERDAM; RODA JC GEEFT 0-2 VOORSPRONG UIT HANDEN.

Roda JC Kerkrade speelt uit in Rotterdam met 2-2 gelijk tegen Sparta Rotterdam na een 0-2 voorsprong door doelpunten van Chris Kum en Nestor Mytides.
Het goed gevulde uitvak zag Roda JC sterk uit de startblokken komen. Al na 24 seconden probeerde Ajagun het met een afstandsschot, twee minuten later was Auassar gevaarlijk. Ook Sparta kreeg een mogelijkheid; een schot van Verhaar was een gemakkelijke prooi voor Benjamin van Leer.

Na negen minuten spelen werd Mikhail Rosheuvel door Martin Milec de diepte in gestuurd; de inzet van de rappe buitenspeler werd ternauwernood tot hoekschop verwerkt door Sparta- doelman Kortsmit. Enkele ogenblikken later was Abdul Ajagun gevaarlijk. De snelle Nigeriaan, welke afgelopen weekend trefzeker was tegen AZ, onderschepte een bal, ging alleen op de doelman af, maar zag zijn inzet geblokt worden door verdediger Van Drongelen. Niet veel later probeerde Auassar het met een afstandsschot; zijn inzet raakte het zijnet. Sparta Rotterdam was na 34 minuten gevaarlijk, maar wederom was Benjamin van Leer de inzet van Spierings de baas. Op slag van rust kwam Roda JC op voorsprong. De verdediger kopte een voorzet van Rosheuvel tegen de touwen; 0-1 voor de ploeg van Yannis Anastasiou.

Roda JC kwam na de theepauze opnieuw sterk uit de kleedkamer. Met stoorzender Ajagun voorop werd direct het nodige gevaar gesticht voor het Sparta-doel. Na 50 minuten spelen resulteerde dit in een grotere voorsprong voor de ploeg uit Kerkrade. Abdul Ajagun speelde zichzelf knap vrij en gaf de bal vanaf de linkerkant van het veld voor op Mytides. De Cyprioot nam de bal knap mee tussen twee Sparta-verdedigers, verscheen oog-in-oog met Kortsmit en schoot de bal knap achter de doelman tegen de touwen: 0-2.

Na een dubbele wissel aan de kant van de Rotterdammers was Roda JC even de weg kwijt. Loris Brogno profiteerde hier optimaal van en schoot de aansluitingstreffer tegen de touwen; 1-2. Drie minuten na dit Rotterdams doelpunt had Mikhail Rosheuvel Roda JC in rustiger vaarwater kunnen schieten. Hij raakte de bal echter volledig verkeerd waardoor de spanning in het duel bleef. Deze misser kwam Roda JC in de 77e minuut bijna duur te staan; Paco van Moorsel maaide de bal van dichtbij over de goal van Benjamin van Leer. Dat voorgaand wapenfeit slechts een waarschuwing was voor datgene wat daarna stond te gebeuren, bleek in de 81e minuut toen Sparta op gelijke hoogte kwam. Kenneth Dougall plaatste de bal achter Benjamin van Leer: 2-2.

www.rodajc.nl
Foto: Wendy peters