Sopraniste Kim Savelsbergh luistert Nieuwjaarconcert KSO op.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het Nieuwsjaarsconcert van het Kerkraads Symfonie Orkest (KSO), op zaterdag 7 januari 2017 in de St. Lambertuskerk in hartje Kerkrade, wordt opgeluisterd door de klassenrijke diva Kim Savelsberg. Aanvang is 20.00.

Het KSO is onder de bezielende leiding van dirigent Manon Meijs uitgegroeid tot één van de betere amateur symfonieorkesten van Nederland. Het KSO is een veelzijdig orkest, dat veel facetten van de symfonische muziek beheerst. Het KSO is dan ook uitgegroeid tot een begrip in Zuid- Limburg en de Euregio. De thuisbasis is uiteraard klankstad Kerkrade. Het altijd weer bijzondere nieuwjaarsconcert belooft opnieuw een orenschmaus te worden. Mede dankzij de medewerking van Kim Savelsbergh.    De warme, lyrische sopraan studeerde cum laude af in opera en solozang, aan het conservatorium van   Maastricht en aan het Royal College of Music in London. Ze is prijswinnaar van het Cristina Deutekom concours en was jarenlang als soliste verbonden aan het Staatstheater in Kassel (Duitsland). Actueel is de even charmante als levendige Kerkraadse als soliste verbonden aan Opera Zuid en het Stadtheater Aachen. Daar is ze dit seizoen o.a. te beluisteren in de met veel bijval onthaalde productie Fiddler on the Roof- Anatevka en Il Trittico. “Het is ongelooflijk dankbaar en waardevol om via de taal van het hart een moment van geluk te mogen creëren voor anderen”, zegt Kim Savelsbergh. Dat belooft dus wat voor 7 januari.

Kaarten voor het nieuwjaarsconcert zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij boekhandel Deurenberg, Marktstraat 23 Kerkrade en bij kapsalon Maré, Akerstraat 57, Kerkrade-West of via e-mail:  vriendenkring@k-s-o.nl of penningmeester@k-s-o.nl

Foto k-s-o

 

Geef een reactie