VluchtelingenWerk Nederland ‘overweldigd’ door tussentijdse telling kaartenactie voor vluchtelingen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

VluchtelingenWerk Nederland is overweldigd door de hoeveelheid kaarten die Nederlanders schrijven voor vluchtelingen in Nederland. Om vluchtelingen een hart onder de riem te steken maakt de vluchtelingenorganisatie het mogelijk om een kaartje bij een vluchteling te laten bezorgen. Hoewel de campagne nog doorloopt tot halverwege januari, blijkt uit een tussentijdse telling dat de mijlpaal van 10.000 kaarten al binnen 10 dagen is gehaald. Dit aantal overtrof alle verwachtingen.

1000 kaarten per dag, “Dat er meer animo zou zijn om een kaartje voor een vluchteling te schrijven, hadden we wel verwacht. Door de wereldwijde vluchtelingencrisis merkten we het afgelopen jaar al dat veel mensen graag iets willen doen voor een vluchteling. Dit zagen we al terug in de verdubbeling van het aantal vrijwilligers bij VluchtelingenWerk. Maar dat zo veel Nederlanders de moeite hebben genomen een kaartje voor een vluchteling te schrijven, hadden we niet verwacht. Tot onze verbazing bleek vanmorgen dat we de grens van 10.000 al voorbij zijn. Hartverwarmend.” zegt Dorine Manson, algemeen directeur bij VluchtelingenWerk Nederland.

Geef een reactie