Ondersteuningsverklaringen Tweede Kamer verkiezingen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In de periode van 16 januari tot en met 30 januari kunt u bij de afdeling Klant Contact Centrum ondersteuningsverklaringen afleggen voor de verkiezingen van de leden van de Tweede Kamer op 15 maart aanstaande. Dit is mogelijk binnen de reguliere openingstijden. U hoeft hiervoor géén afspraak te maken.

Wat is een ondersteuningsverklaring?

Voor de komende verkiezingen hebben zich een groot aantal nieuwe politieke groeperingen geregistreerd. Deze moeten bij de kandidaatstelling (op 30 januari aanstaande) per kieskring waarin zij deelnemen, 30 ondersteuningsverklaringen inleveren (voor kieskring Bonaire zijn dit er tien). In een ondersteuningsverklaring kunt u als burger aangeven dat u een kandidatenlijst ondersteunt van een bepaalde nieuwe politieke groepering. Dit betekent dat u de deelname van de betreffende groepering aan de verkiezing mogelijk maakt.

 

Geef een reactie