Bij de hoogbouwflats in Bleijerheide heeft zich afgelopen vrijdag een spectaculaire show afgespeeld.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bij de hoogbouwflats in Bleijerheide heeft zich afgelopen vrijdag een spectaculaire show afgespeeld. Highliners uit Europa en een professionele klimmer stalen de show. Dit alles was in het kader van de opening van het Dutch Mountain Film Festival (DMFF). Ter gelegenheid van het festival werd een klimmuur geopend en balanceerden meerdere highliners op 30 meter hoogte tussen de tien verdiepingen hoge flats aan de Jonkerbergstraat en de Ursulastraat. De belangstelling voor de openingsshow was groot en het publiek was buitengewoon enthousiast.

Muurschildering en klimwand flat C Jonkerbergstraat
De klimwand op de kopgevel van flat C wordt nu na de opening tijdelijk verwijderd. Plaatselijk kunstenaar FISH maakt namelijk de komende maand een gigantische muurschildering op de kopgevel van de flat. Nadat deze mural klaar is, wordt de klimwand opnieuw bevestigd. De Scouting verzorgt het beheer van de klimmuur. De combinatie van klimmuur en mural vormt een unieke toevoeging aan de wijk, die van veraf zichtbaar is. Totdat de plannen voor de hoogbouwflats definitief zijn, hopen de gemeente Kerkrade, HEEMwonen en IBA Parkstad de buurt zo op te fleuren en een sportieve impuls te geven.

SUPERLOCAL
De hoogbouwfats en het omliggende gebied in Bleijerheide worden op duurzame wijze aangepakt. HEEMwonen, de gemeente Kerkrade en IBA werken samen aan een methode om het materiaal dat bij de sloop vrijkomt ter plekke opnieuw te gebruiken voor de bouw van betaalbare sociale huurwoningen. Ook worden de aanwezige kwaliteiten, zoals het groen, het prachtige uitzicht en de woningplattegronden, hergebruikt in de toekomstige ontwikkeling.

Het projectgebied wordt een soort openluchtfabriek: er komt een denkbeeldige muur omheen waarbinnen het bruikbare materiaal, de belangrijkste kwaliteiten en alle overige zaken met waarde opnieuw worden ingezet voor de ontwikkeling van 100 tot 200 sociale huurwoningen.
Meer algemene informatie over SUPERLOCAL is te vinden op: www.superlocal.eu.

Foto superlocal.

Geef een reactie