Grootste buitenschilderij van één kunstenaar.

 

 

 

 

 

 

 

 

Unieke street art op pand gemeente Heerlen. Op dit moment wordt in Heerlen het grootste buitenschilderij van de hand van één kunstenaar in Nederland gerealiseerd. Het canvas wordt gevormd door het SSC-ZL pand van gemeente Heerlen aan de CBS-weg. Hier huist het Shared Service Center Zuid-Limburg (SSC-ZL).


Pandeigenaar Gemeente Heerlen bracht het SSC-ZL en Heerlen Murals samen, wat resulteerde in de keuze voor beschildering van het pand door graffiti artist Zedz, oftewel Ronald van der Voet.

Op dit moment wordt het pand gevel voor gevel onder handen genomen door Zedz. Het gebouw heeft een bijzonder ontwerp, met een grote hoeveelheid ramen en een kruisvormig grondplan. Door het werk van Zedz, dat uitgaat van een strak en recht lijnenspel, komen de bijzondere kenmerken van het pand goed tot hun recht.
Over Zedz
Zedz is de artiestennaam van Ronald van der Voet. Hij begon al in 1984 met graffiti. Typografie heeft altijd een belangrijke rol ingenomen in zijn werk. Hij heeft een sterke persoonlijke stijl ontwikkeld, deels geïnspireerd door kunststroming ‘De Stijl’, met name bekend door werk van Piet Mondriaan en Theo van Doesburg. Herkenbaar aan werk uit ‘De Stijl’ is het gebruik van enkel rechte lijnen en hoeken. Abstracte vormen als de verbeelding van harmonie. In de vlakverdeling en het lijnenspel dat Zedz creëert op het pand zie je deze kenmerken meteen terug.
Extra bijzonder is dat De Stijl dit jaar 100 jaar bestaat, waardoor 2017 is uitgeroepen tot het themajaar ‘Mondriaan to Dutch Design’. Vooral in Utrecht en Amersfoort wordt er dit jaar extra aandacht besteed aan deze stroming, in nieuwe tentoonstellingen en evenementen. Daarnaast kan men dus ook in Heerlen terecht voor een fraai staaltje (straat)kunst dat sterk refereert aan deze stroming. En dat ook nog eens tot lang ná 2017!

Over SSC-ZL
Het SSC-ZL is sinds januari 2017 gevestigd in Heerlen. De gemeentebesturen van Maastricht, Sittard-Geleen en Heerlen hebben besloten hun bedrijfsvoeringstaken te bundelen in een gezamenlijke organisatie: het Shared Service Center Zuid-Limburg. Dit SSC-ZL heeft als opdracht om de gemeentelijke bedrijfsvoeringstaken professioneler, goedkoper en minder kwetsbaar te maken voor de deelnemende gemeenten. Kortom: meer kwaliteit en minder kosten.
Foto Afdeling communicatie-Heerlen

Geef een reactie