Hoofdmenu

Landgraaf- Goed voorbeeld doet goed volgen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ze willen het juiste voorbeeld geven aan hun kinderen en kleinkinderen. De heer en mevrouw Heusschen uit Landgraaf zijn deelnemers aan het Zonnepanelenproject Parkstad en de eerste inwoners in Landgraaf binnen dit project waarbij de zonnepanelen zijn geplaatst.

‘Onze kinderen vinden het geweldig en denken nu ook na over de aanschaf van zonnepanelen’, laat de familie weten.

Ondanks het feit dat de heer en mevrouw Heusschen niet meer piepjong zijn, hebben ze er toch voor gekozen om deel te nemen aan het Zonnepanelenproject Parkstad. Hun reactie: ‘Wij vinden het belangrijk om zuinig te zijn op onze energiebronnen en we willen de aarde goed achterlaten voor onze kleinkinderen’.

Donderdag 13 april werd deze eerste paneellegging gevierd. Wethouder Freed Janssen en oud-wethouder Ton Ancion complimenteerden de familie Heusschen met hun deelname. Oud-wethouder Ton Ancion was aanwezig vanwege zijn belangrijke bijdrage in de tot stand komen van het Zonnepanelenproject Parkstad. Nadat wethouder Janssen met veel enthousiasme het zonnepanelenproject in Landgraaf was gestart heeft oud-wethouder Ton Ancion in zijn bestuursperiode zijn enthousiasme over het project in Parkstad en ver daar buiten weten over te brengen, waardoor onder andere de regio Parkstad, de gemeente Eijsden-Margraten en de gemeente Schinnen nu ook deelnemers zijn aan dit Zonnepanelenproject.

Zonnepanelenproject Parkstad

In het Zonnepanelenproject Parkstad wordt alles voor u geregeld. Van de aanschaf en installatie van zonnepanelen op uw dak tot de garantie en het onderhoud gedurende vijftien jaar. Hiervoor sluit u een lening af tegen een lage rente met de gemeente Landgraaf. Die lening lost u in vijftien jaar maandelijks af. U kunt er ook voor kiezen de lening versneld, of zelfs in één keer, af te lossen. In opdracht van de gemeente voert Volta Limburg als serviceprovider het Zonnepanelenproject Parkstad uit. Alle woningeigenaren van de Parkstadgemeenten kunnen deelnemen, ook met een smalle beurs. Maar ook bedrijven en verenigingen met een kleinverbruikersaansluiting (van maximaal 3×80 ampère) zijn welkom. Ruim 300 inwoners van Landgraaf hebben al een offerte aangevraagd. Wilt u meer informatie of wilt u zich aanmelden, kijk op de website van Zonnepanelenproject Parkstad ».  Samen gaan we op weg naar een duurzaam Parkstad!

Foto Afdelingcommunicatie Landgraaf« (Vorig nieuwsbericht)