Op 4 mei herdenkt Nederland zijn oorlogsslachtoffers.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op 4 mei herdenkt Nederland zijn oorlogsslachtoffers, slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog, van conflictsituaties en vredesoperaties nadien. In Landgraaf vinden onderstaande herdenkingen plaats:

Schaesberg Om 19.15 uur start de herdenking bij het bevrijdingsmonument naast de Sint-Petrus en Pauluskerk aan het Kerkplein. De fanfare St. Barbara GA luistert de herdenking op. Verder werken mee: schutterij Sint Hubertus, scoutingvereniging Pius XII, vertegenwoordigers van kerken, verenigingen en maatschappelijke organisaties. Een lid van het college van burgemeester en wethouders legt een krans bij het monument.

Nieuwenhagen Om 19.15 uur verzamelen verschillende verenigingen en burgers zich bij het bevrijdings-monument aan de Beuteweg in Nieuwenhagen. Fanfare Eendracht Nieuwenhagerheide zorgt voor een passende opluistering. Scoutingverenigingen Sint Tarcisius en Pioniers OM, vertegen-woordigers van kerken en andere maatschappelijke organisaties leggen bloemen. Het gemeentebestuur wordt vertegenwoordigd door burgemeester Raymond Vlecken. Ook een vertegenwoordiging van de partnerstad Übach Palenberg legt een krans bij het monument.

Ubach Over Worms / Rimburg. De Vrienden van de Sint Jozefkapel organiseren ook dit jaar weer de herdenking bij de Sint Jozefkapel in het Rimburgerbos. De herdenking begint met een stille tocht om 19.20 uur vanaf het pleintje bij d’r Eck in Rimburg. Hieraan nemen diverse verenigingen deel, waaronder schutterij Sint Joseph, fanfare Eendracht Waubach en het Landgraafs Mannenkoor. Het gemeentebestuur wordt vertegenwoordigd door een lid van het college van burgemeester en wethouders.

Foto Afdeling communicatie Landgraaf

 

Geef een reactie