Tijdens de Romeinenweek organiseren we niet alleen een boel activiteiten maar door het jaar heen houden we je ook op de hoogte van nieuws en achtergronden rondom Romeins Nederland.

Dé Romein bestaat niet. Meer dan vier eeuwen leefden in Romeins Nederland verschillende culturen samen in relatieve vrede. Rondom de grens van het Romeinse rijk – de limes – ontstond de eerste multiculturele samenleving van Noordwest-Europa. Maak de komende weken kennis met negen personen die in de Romeinse tijd in onze streken woonden of vochten. Hun afkomst is verrassend en van over heel Europa en daarbuiten!

Het campagnebeeld van de Romeinenweek 2017 wordt gevormd door negen personages, uit alle lagen van de toenmalige samenleving. Alle negen zijn ze geïnspireerd door mensen die echt bestaan hebben. Soms weten we alleen een naam, soms is een beroep of bezigheid bekend. Sommigen kennen we door archeologische vondsten, andere door vermeldingen in de literatuur. Maak kennis met negen uitzonderlijke personen. Elke week komt er eentje bij, tot alle ‘paspoorten’ vlak voor de Romeinenweek compleet zijn.

Maak kennis met …

Foto®Parkstadactueel/Lucho Carreno

Geef een reactie