Vanaf maandag 25 september  kunt u zich aanmelden voor een boom in het Levensbomenbos Kerkrade. Het Levensbomenbos biedt u de mogelijkheid om ter gelegenheid van een bijzondere gebeurtenis een boom te adopteren. Een bijzonder aandenken dat groeit en ieder jaar opnieuw opbloeit.

Inwoners van Kerkrade kunnen voor 30 euro een boom in het Levensbomenbos via een aanmeldformulier op deze website adopteren. U kunt kiezen uit bosbomen en fruitbomen. Bij de bosbomen kunt u kiezen uit de (tamme) kastanje, (wilde) kers, (zomer)eik, (zilver)linde en (berg)esdoorn. Bij de bosbomen kunt u kiezen uit de appelboom, kersenboom en pruimenboom.

Let op: aanvragen worden behandeld op volgorde van binnenkomst. Er zijn maar een bepaald aantal bomen per soort beschikbaar.

Locatie

Het Levensbomenbos is gelegen op het plateau tussen de Hamstraat en Parallelweg, ten oosten van het bedrijventerrein Willem Sophia. Het belang van rust staat voorop in het Levensbomenbos. Het is geen park met de daarbij behorende voorzieningen, maar heeft het karakter van een combinatie tussen een Limburgse fruitweide en bomenweide. De inrichting is uiterst sober en het is alleen toegankelijk middels een bospad, bestaande uit halfverharding. De individuele bomen zijn door de begroeiing beperkt toegankelijk. Het past daarmee binnen het ecologische karakter van het natuurgebied.

Hulp

Heeft u hulp nodig bij het invullen van het formulier? Dan kunt u terecht op de locatie van de gemeente Kerkrade aan de Hammolenweg 6. Tussen 25 september en 13 oktober kunt u hier op werkdagen van 9.30 uur tot 11.30 uur terecht. Er zal een mobiel pinapparaat op deze locatie aanwezig zijn.

Logo Levensbomenbos Kerkrade

Geef een reactie