In het laatste weekend van oktober vindt het Beleefweekend Vaals plaats.

Waarom het Beleefweekend Vaals?

Zaterdag 28 oktober is de landelijke Nacht van de Nacht en zondag 29 oktober is de landelijke Dag van de Stilte.

Activiteiten staan in het teken van de beleving van stilte en donkerte.

Bezinnen, proeven, horen, zien, bewegen en cultuur.

 

 

 

Waarderen van stilte, rust, ruimte en donkerte. Het waarderen van stilte, rust, ruimte en donkerte in het leven van alledag daar staan de deelnemers ieder jaar in het laatste weekend van oktober bij stil. Dit weekend is niet zomaar gekozen: zaterdag 28 oktober is de landelijke Nacht van de Nacht, zondag 29 oktober is de landelijke Dag van de Stilte.

Bezinnen, proeven, horen, zien, bewegen en cultuur. Organisaties, verenigingen en particulieren organiseren dan activiteiten die in het teken staan van de beleving van stilte en donkerte. Bezinnen, proeven, horen, zien, bewegen en cultuur….. dat zijn de ingrediënten van het Beleefweekend, een weekend vol zinneprikkeling en activiteiten voor iedereen van 0 tot 100 jaar. Raadpleeg de website voor het hele programma.

BELEEF het Beleefweekend in al haar facetten tijdens het laatste weekend van oktober, vrijdag 27, zaterdag 28 en zondag 29 oktober. Medio augustus is het complete programma bekend en wordt er ook het nieuwe programma boekje uitgegeven.

Activiteiten. Kies uit maar liefst 30 verschillende activiteiten: voor de frisse buitenlucht gaan bezoekers mee met één van de stilte, belevings, relax of bezinningswandelingen. Creatief bezig zijn met o.a. schilderen of ervaren hoe het is om zelf schapen te drijven, mis vooral ook niet de unieke ervaring om op mini pelgrimstocht met ezels te gaan tussen de Sint Cunibertuskerk in Wahlwiller en de Catharinakapel in Oud Lemiers.

In het donker de stilte van de natuur en het donker van de nacht beleven doen bezoekers natuurlijk met een lantaarntocht of avondwandeling. Bij sfeervol kaarslicht genieten de bezoekers van een heerlijk diner of beleven de mysterieuze wereld van sprookjes. Zoeken naar stilte kan het hele weekend in diverse vormen; bijvoorbeeld tijdens een ontspannende massage of het kleuren van mandala’s. Maar ontdek ook de stilte tussen de noten en verwen de oren met prachtig pianospel of ga lekker buiten meezingen met spirituele wereldliederen. Er wordt ook stilgestaan bij 500 jaar Luther met Luther activiteiten voor jong en oud.

Foto’s en tekst Beleefweekend Vaals

Geef een reactie