KVC Oranje bekert verder na zege op Centrum Boys Mitchel Flecken koning van de assist

 

 

 

In de tweede ronde van de districtsbeker heeft vierdeklasser KVC Oranje donderdagavond voor een verrassing gezorgd. Tegen het in de competitie twee klassen hoger uitkomende Centrum Boys uit Sittard werd thuis met 5-2 gewonnen.

Eigenlijk diende de verrassing in deze wedstrijd zich al snel aan. KVC Oranje startte feller dan de bezoekers, waarbij Badre Kotbani en Gino Facenna ontbraken, en creéerde zich bovendien met fraai aanvalsspel de nodige kansen en mogelijkheden. De eerste kans was voor Joey Niesters, na goed voorbereidend werk van Martijn Sangen en Mitchel Flecken (eindpass). De inzet van Niesters ging naast. Even later was het wéll raak, zij het met hulp van de bezoekers. Weer kon Mitchel Flecken vanaf rechts voorgeven. Chris Potter van Centrum Boys wilde redding brengen voor een aantal instormende KVC-ers, maar schoot in eigen doel: 1-0.

Een derde voorzet vanaf rechts van Mitchel Flecken bereikte Ritch Vienerius, die de bal voor het intikken had en koelbloedig bleek: 2-0. Nog voor het half uur kon de derde treffer in de analen. Wederom een voorzet van Flecken, die zich daarmee als de ongekroonde van de assist kon laten afficheren, bereikte het hoofd van Chris Frauenrath. Doelman Sven Swakhoven van de ploeg uit Sittard was kansloos: 3-0.

In het laatste kwartier voor de rust kwam Centrum Boys beter in de wedstrijd. Abdel Gharssalaoui kreeg de kans op de 3-1, maar zijn inzet miste precisie en kracht.

Na de hervatting gingen de bezoekers op zoek naar resultaatverbetering. Die kwam er ook, toen Abdel Gharssalaoui een pingel kon verzilveren, nadat Ritch Vienerius in het strafschopgebied hands had gemaakt: 3-1. Een vijftal minuten later was de marge van drie weer hersteld. Nu kwam de assist van Joey Niesters, de afronding werd verzorgd door Chris Frauenrath, die daarmee zijn tweede liet noteren: 4-1.

Spelers die een own goal maken zijn er vaak op gebrand dit weg te poetsen door aan de andere kant ook te scoren. Soms lukt dat, nu ook. Chis Potter zorgde er met een fraaie geplaatste bal in de linker bovenhoek voor dat thuisclubkeeper Calvin Pötgens het nakijken had: 4-2. Even leek het nog spannend te worden, zeker toen een vrije trap van diezelfde Potter boven Pötgens op de lat belandde. Maar nadat Jordy Schmitz aan de overzijde had laten zien hoe je nog wat effectiever kunt omgaan met een vrije trap (5-2), was het pleit beslecht en mag KVC Oranje zich gaan opmaken voor derde bekerronde, iets wat in Bleijerheide aan lang niet meer is gebeurd.

Archieffoto®Parkstadactueel/Lucho Carreno

Geef een reactie