Zondag film Malgré la Nuit in het filmhuis de Spiegel

 

 

 

 

Frankrijk, 2015 / 156 minuten

Regie: Philippe Grandrieux

Met: Ariane Labed, Kristian Marr en Roxane Mesquida

Voorstelling in het kader van Filmclub De Spiegel.
| Inloop vanaf 13.00 uur
| Engels ondertiteld | Zonder Pauze

 

Zondag 12 november / 14.00 uur   TICKETS

 

Het woord wordt te vaak gebruikt, maar het sfeervolle Malgré la nuit is werkelijk een Lynchiaanse film, over verlies en jaloezie. Lenz komt uit Engeland terug naar Parijs om zijn geliefde Madeleine te vinden, maar vindt enkel gedoemde relaties en een macabere, pornografische onderwereld waaruit hij niet kan ontsnappen.

Zoals we mogen verwachten van Philippe Grandrieux laat Malgré la nuit zich niet gemakkelijk classificeren. Zijn nieuwste film voelt meer dan ooit Lynchiaans aan, maar is veel meer dan dat. Misschien is het wel een sensuele verkenning van de donkere kant van de liefde of een intiem portret van jaloezie en spijt. Misschien is het een romantisch drama over mensen die niet weten hoe ze romantisch kunnen zijn.

Hoe dan ook is het een film over Lenz, een jongeman die terugkeert uit Engeland naar Parijs om zijn geliefde Madeleine te zoeken. En over Helena en Lena, de vrouwen die hij in plaats van Madeleine vindt. Boven alles is het een verhaal over het destructieve gevolg van al die ontmoetingen, die de gedaante aanneemt van een macabere seksuele onderwereld. Uiteraard wordt dit allemaal afgebeeld zoals alleen Grandrieux dat kan: lichamelijk, gestileerd en hyperseksueel. .

Filmhuis De Spiegel

Schunck 5.0 Bongerd 18

045 577 22 79

reserveringen

info@filmhuisdespiegel.nl 

www.filmhuisdespiegel.nl

Geef een reactie