Jacqueline Penders-Berkers Lid in de Orde van Oranje Nassau

 

Gisteren ontving mevrouw J.J.F. (Jacqueline) Penders-Berkers een koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Luc Winants van Brunssum. Mevrouw Penders wordt bij deze gelegenheid benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Zij krijgt de onderscheiding vanwege haar verdiensten voor het Nederlandse Rode Kruis, afdeling Brunssum e.o.

 

Jacqueline Penders (55) is sinds 1992 vrijwilligster bij het Rode Kruis, afdeling Brunssum e.o. In die jaren vervulde ze tal van functies bij deze organisatie. Tot 2006 trad ze op als hulpverlener bij evenementen. Ze was 10 jaar lang taakcoördinator en bestuurslid van het vrijwilligersmanagement. Van 2008 tot 2011 zat ze in het bestuur, als secretaris. Verder beheerde ze van 2010 tot 2016 de website als webmaster en redacteur.

Ook was en is mevrouw Penders betrokken bij het opleidingsprogramma. Eerst (2008-2011) als taakveldcoördinator, sinds 2016 als coördinator. Sinds 2013 is zij tevens werkzaam als organisator van de publieke EHBO-opleidingen. Daarnaast is ze werkzaam als administrateur.

De uitreiking van de koninklijke onderscheiding aan Jacqueline Penders-Berkers vindt plaats op maandag 4 december 2017. Dat gebeurt in het Rode Kruis-gebouw aan De Insel 18 in Brunssum, bij gelegenheid van de jaarlijkse feestavond van de afdeling Rode Kruis Brunssum e.o. De versierselen worden omstreeks 20.30 uur uitgereikt door burgemeester Luc Winants.

Foto FB Gemeente brunssum

Geef een reactie