ARCUS STIJGT IN TWEE JAAR TIJD 13 PLEKKEN OMHOOG IN DE MBO KEUZEGIDS

In 2017 steeg Arcus al zeven plaatsen omhoog in de landelijke ranking van de Mbo  keuzegids 2017. In de MBO Keuzegids van 2018 stijgt Arcus opnieuw zes plaatsen omhoog ten opzichte van alle ROC’s in Nederland. Een geweldige verbetering voor Arcus van de landelijke positie. Het aantal opleidingen in de top 10 zijn er in de keuzegids van 2018 acht, waarvan er drie in de top drie staan. Deze opleidingen bevinden zich in de richtingen Ict, Logistiek, Zorg, Kunst, Theater en Media en Openbare Orde en Veiligheid. De opleiding Verkoop verbeterde haar positie met meer dan 5 punten ten opzichte van de keuzegids 2017. Er zijn helaas ook een vijftal opleidingen, die minder goed scoren. Deze opleidingen bevinden zich in de richting Techniek en Horeca.

Eerste resultaten
“Vanaf begin 2017 zijn er al veel stappen gezet binnen Arcus om te komen tot een hernieuwde organisatie met als belangrijkste speerpunt de kwaliteit van ons onderwijs. De eerste veranderingen en resultaten zijn inmiddels in-en extern zichtbaar. Zo zagen we een stop op de afname in de studentenaantallen en nu de positieve score in de MBO Keuzegids 2018. We staan voor de kwaliteit van ons onderwijs en daar zijn alle pijlers op gericht.

Het is belangrijk dat we bij Arcus studenten vasthouden tot ze een diploma hebben en hun entree op de arbeidsmarkt in de regio kunnen maken. Zuid- Limburg is een prachtige regio om te wonen en te werken en het is belangrijk dat we vakmensen in deze regio houden. We zijn op de goede weg en die gaan we samen verder bewandelen. Een nieuwe weg, waarbij we trots mogen zijn op de eerste positieve resultaten,” Vertelt Karel van Rosmalen, Voorzitter College van Bestuur.

Over de Keuzegids
De mbo keuzegids is een gids voor aanstaande studenten. Verschillende opleidingsrichtingen van Arcus komen hierbij ook aan de orde. De resultaten zijn samengesteld uit meerdere onderzoeken, waarin de tweejaarlijkse JOB monitor en de mbo benchmark met name bepalend zijn voor de ranking. Daarnaast zijn resultaten meegenomen uit de “Indicator Toekomstige Arbeidsmarkt” van ROA en gegevens, zoals van het ministerie van OCW en DUO. De keuzegids Mbo 2018 wordt uitgegeven door het Centrum Hoger Onderwijs Informatie (CHOI).
Foto®Parkstadactueel/Lucho Carreno

Geef een reactie