Wild-West achtervolging in Grensstreek, gestolen Audi in Voerendaal gevonden 

 

 

Dieven hebben afgelopen nacht ingebroken in een woning in het Duitse Hückelhoven-baal. Ze ontvreemden een portemonnee met inhoud alsook de sleutels van een witte Audi. De slapende bewoners werden om 3.25 wakker van een geluid en hoorden aansluitend dat hun auto voor de deur werd gestart en wegreed. De gealarmeerde politie reageert alert. Reeds zeven minuten na de melding kregen agenten de gestolen auto in het vizier op de Bundesstraße 56, in Baesweilers stadsdeel Puffendorf. Ze namen de achtervolging op.

Er volgde een nachtelijke autorace. De Audi reed op de A44 richting Kreuz Aachen en wisselde daarna naar de A4 in richting Nederland. De achtervolgende agenten vroegen zowel in Duistland als in Nederland om assistentie. Assistentie kregen echter ook de inbrekers. Een Golf met de nodige Pk’s haalde de politiewagen in en positioneerde zich tussen achtervolgde en achtervolgers. Haast onopgemerkt liet de Golf een gat vallen. De politieagenten richten de focus even op deze onbekende indringer. De mannen in de Audi profiteerden optimaal. Ze reden met hoge snelheid en zonder verlichting verder en verdwenen onopgemerkt via een afrit.  De politieagenten kon de supersnelle Golf ook niet volgen en gaf op een bepaald moment de achtervolging op. De Limburgse politie ontdekte de gestolen Audi om 4.15 in Voerendaal.

Foto®Parkstadactueel/Lucho Carreno

 

Geef een reactie