Maudie is zoet en keurig, maar weet zich uit het keurslijf te bevrijden Film (drama)

 

 

 

 

Canada, Ierland, 2016 / 115 minuten

Regie: Aisling Walsh

Met: Ethan Hawke, Sally Hawkins, Kari Matchett e.a.

 

Vrijdag 19 januari / 14.00 uur       TICKETS

Maandag 22 januari / 20.00 uur   TICKETS

 

 

 

★★★★ Trouw – “Sentiment ligt op de loer, maar Walsh ontwijkt sierlijk alle valkuilen
★★★★ Filmvandaag.nl – “Een intiem portret van een bijzondere kunstenares
★★★★ De Filmkrant – “Levenslange liefde. Aisling Walsh omzeilt alle valkuilen

 

Aan het eind van haar leven was Maud Lewis een bekende Canadese schilder. Haar bekendste schilderijen werden voor tienduizenden euro’s verkocht, maar tijdens haar leven was ze arm. In een piepklein huisje in Nova Scotia maakte deze volkskunstenares vrolijke schilderijen, die haar karakter weerspiegelden. Maar haar levensloop was niet zo vrolijk: vanaf haar kindertijd leed ze aan artritis, waardoor haar handen en armen krom groeiden. Daardoor werd ze een buitenbeentje; zelfs haar familie behandelde haar heel slecht. Ook haar huwelijk was geen feest. Toch bleef ze moedig en weerbaar. Ze gaat dansen, schilderen en blijft bij haar lompe echtgenoot.

Het is haar eigen keuze om zich te beperken. Deze film is een ode aan Lewis’ optimisme, moed en mentale weerbaarheid. In dit zorgvuldig gemaakt liefdesdrama draait alles om menselijke interactie, om geloof in de liefde.

Filmhuis De Spiegel

Schunck 5.0 Bongerd 18

045 577 22 79

reserveringen

info@filmhuisdespiegel.nl 

www.filmhuisdespiegel.nl

 

 

 

Geef een reactie