Film Daphne “Een intrigerende karakterstudie gemaakt die het anekdotische overstijgt.”

 

Boeiende Britse film waarin een stuurloze jonge vrouw langzamerhand een nieuwe impuls aan haar leven leert te geven.

 

 

Groot-Brittannië, 2017 / 90 minuten

Regie: Peter Mackie Burns

Met: Emily Beecham, Geraldine James, Tom Vaughan-Lawlor e.a

 

 

Zaterdag 27 januari / 20.00 uur     TICKETS

Zondag 28 januari / 14.00 uur        TICKETS

★★★★ NRC – “Een welkome aanvulling op de bestaande clichés over millennials.

Daphne heeft ogenschijnlijk een mooi leventje. Ze is 31, werkt in de keuken van een Londens restaurant en woont alleen in een appartement. Lange nachten, drank en verschillende minnaars zijn een welkome afleiding van de vraag: wat wil ik? Met de uitspraken van filosoof Slavoj Žižek in de hand pareert ze gevat en succesvol elke vorm van emotionele toenadering. Schijnbaar doelloos banjert ze rond in haar weinig enerverende leven dat bestaat uit werken, haar zieke moeder afbekken, terloopse seks en heel veel drank, waarmee ze steeds dringender opkomende levensvragen en gevoelens op afstand houdt.

Totdat ze op een dag getuige is van een steekpartij. Deze gebeurtenis gooit haar toch al chaotische leven nog meer overhoop. Ze krijgt het niet uit haar gedachten en het laat haar nadenken over haar levensstijl, de vergankelijkheid van het leven en de dingen in het leven die er echt toe doen.

In dit ingehouden drama, met een vleugje zwarte humor, volgt de camera Daphne (Emily Beecham) op de voet, daarbij de subtiele emoties vangend van de weerbarstige, vuilbekkende en toch kwetsbare dertiger, en de nuances van de ongedefinieerde, maar herkenbare wereld om haar heen.

Filmhuis De Spiegel

Schunck 5.0 Bongerd 18

045 577 22 79

reserveringen

info@filmhuisdespiegel.nl 

www.filmhuisdespiegel.nl

 

 

 

 

 

Geef een reactie