Woensdag 21 februari heeft er een informatiebijeenkomst plaatsgevonden in ontmoetingspunt De Ketel voor potentiële taalvrijwilligers. De bijeenkomst was druk bezocht en bijna alle aanwezigen gaven na afloop aan graag aan de slag te gaan om anderstaligen te helpen met het oefenen van de Nederlandse taal. Vanaf april 2018 heeft Meerssen dan ook een eigen Taalcafé!

Wat is een taalcafé?

Een Taalcafé is bedoeld om anderstaligen een kans te geven hun Nederlands te oefenen in een laagdrempelige en gezellige omgeving. Iedereen is welkom. Samen met vrijwilligers worden er gesprekken gehouden of spelletjes gespeeld. Soms kan er ook een thema behandeld worden. Omdat de Nederlandse taal centraal staat, wordt er alleen maar Nederlands gepraat. De koffie staat klaar!

Tijden & locaties

Het Taalcafé start op onderstaande tijden en locaties:

  • Ut Zaelke Bunde, dinsdagochtend van 10.00-12.00 uur, start: 3 april 2018
  • Ontmoetingspunt De Ketel, woensdagavond van 19.00-21.00 uur, start: 4 april 2018
  • Bibliotheek Meerssen, vrijdagmiddag van 15.00-17.00 uur, start: 6 april 2018

Wilt u ook graag vrijwilliger worden?

Loop gerust binnen bij het Taalcafé. U kunt altijd instromen.

Geef een reactie