Mariska Jansen.
Als kleuter wilde Mariska al dierenarts worden om dieren beter te maken. Sindsdien staat het bevorderen van dierenwelzijn bij haar heel hoog in het vaandel.

Tijdens haar studie diergeneeskunde is zij bestuurslid geweest van Mens Dier Maatschappij, een groep kritische studenten die onder meer op middelbare scholen les gaf over de intensieve veehouderij en hoe het anders zou kunnen. Als dierenarts is Mariska lid van de Caring Vets, een groep dierenartsen die zich inzet voor het verbeteren van dierenwelzijn; dit loopt van het fokken van rasdieren tot, alweer, de intensieve veehouderij.

In de gemeenteraad wil Mariska niet alleen werken aan dierenwelzijnsmaatregelen, maar wil zij ook de positie van andere kwetsbare groepen verbeteren. Denk aan jongeren, ouderen, gehandicapten en mensen met een bijstandsuitkering. Eén van de dingen die zij voor elkaar wil krijgen, is dat Heerlen een pilot gaat doen met het basisinkomen.

 

Joris De Wever
Joris De Wever (1980) werkt als vrijwilliger voor de Partij voor de Dieren. Hij is campagneleider voor de gemeenteraadsverkiezingen en staat op plek nummer 4 van de lijst.

Joris werkt als onderwijsassistent op een middelbare school in Heerlen. Al vanaf jongs af aan is hij geïnteresseerd in natuur, milieu, mensen en dieren.

 

Geef een reactie