Harmonie St. Gerardus Heksenberg trapt jubileumjaar af met concert in Brikke Oave  

                                                                                         

 

  Duo Stenzel & Kivits mede smaakmakers van dit concert

 

Dit jaar 2018 bestaat Harmonie St. Gerardus Heksenberg-Heerlen 80 jaar. Een mooie mijlpaal die de vereniging zeker niet zomaar voorbij wil laten gaan. Het eerste grote (jubileum)-concert van dit jaar, ‘Around the world in 80 years’, vindt plaats op zaterdag 24 maart in de Brikke Oave in Brunssum. Voor dit concert zoekt de harmonie de samenwerking met het duo Stenzel & Kivits, die het publiek met muzikaal cabaret zullen entertainen gedurende een deel van de avond. Harmonie St. Gerardus speelt overigens een gevarieerd programma met toegankelijke muziek voor jong en oud

 

Dirigenten muziekcommissies en besturen stellen zich al geruime tijd de vraag hoe ze de zalen vol krijgen. Het is dan ook een vraagstelling die zorgen baart. De tijd dat een jaarlijks donateursconcert 500 bezoekers trok ligt al ver achter de muziekverenigingen. Zij moeten creatief zijn en nieuwe wegen durven inslaan om de toeschouwers naar het concert te krijgen. Met het duo Stenzel & Kivits geeft een concert echt iets extra’s. Een unieke combinatie van klassieke opera-nummers, humor, theater, muzikale hoogstandjes en improvisatie. De omhooggevallen, statige tenor laat zich begeleiden door zijn klassieke, ietwat stuntelige maar hooggeschoolde pianist. Maar die verhoudingen tussen de twee muzikale persoonlijkheden veranderen tijdens de show regelmatig. Niets staat vast, zeker de vleugel niet. Dat zijn alvast de ingrediënten voor het komende jubileumconcert van harmonie St. Gerardus Heksenberg.

Een korte biografie leert dat zanger/muzikant Tiny en pianodocent/toetsenist Wilbert (duo Stenzel & Kivits) twee beroepsmusici zijn die zich graag uitleven op het podium.. Sinds het jaar 2000 evolueert hun samenwerking in “the perfect concert”. In rokkostuum gestoken geven ze hun klassieke concert, of liever gezegd proberen ze hun concert te geven. Heel handig presenteren ze hun onhandigheid.. Hun optreden zal dan ook het concert een originele wending geven. Dus ook bij 80 jarige harmonie St Gerardus Heksenberg. Dus is het zeker een goede zaak om dit jubileumconcert te gaan bijwonen. Doen dus.

 

Kaarten zijn verkrijgbaar via info@harmoniegerardus.nl à 12,50 euro per stuk.

 

 

Geef een reactie