RKHBS hervat competitie na 118 voetballoze dagen met zege op Sportclub ‘25

 

De kop boven dit artikel is niet gelogen; want de laatste keer dat RKHBS een competitieduel mocht spelen was op 26 november 2017.

In de Top 40 stond Pink met What about us bovenaan, in de eredivisie werd speelronde 13 afgewerkt en waren de voorbereidingen voor Sinterklaas nog amper gestart. Ja maar, dat zal wel aan de slechte velden bij de club op de Heerlerbaan liggen; niet dus, want deze club speelt al sinds een jaar of 15 op kunstgras. Waar lag deze extreem lange inactiviteit dan wel aan? Een combinatie van factoren; tegenstanders die op vrijdag afbellen, baaldagen opnemen, soms slecht weer, en ook zeker vermeldenswaardig; het onnavolgbare competitieschema dat alle wijzen van de KNVB hebben bedacht.

Vandaag mocht de ploeg onder een stralend zonnetje dan eindelijk weer eens aantreden en net als op 26 november heette de tegenstander Sportclub ’25 uit Bocholtz. Een goede ploeg met keurige leiders en al jaren een geduchte tegenstander van ons. Bij RKHBS zijn er sinds die wedstrijd nogal wat wijzigingen opgetreden en mede door al deze mutaties moest vandaag ook weer een beroep worden gedaan op “good old” Danielle Voragen. Zij moest de absentie van Suus S (afwezig wegens werkverplichtingen) opvangen. Met een ultra aanvallende tactiek werd Sportclub ‘25 vanaf het begin vastgenageld op eigen helft en viel er de ene na de andere prachtige aanval te bewonderen.

 

Na 2 minuten had Danielle V (hierna Daan) al kunnen scoren maar haar inzet werd van dichtbij knap gepareerd door de uitstekende keepster aan Bocholtse zijde. Amper drie minuten later een herhaling van zetten, maar ook nu was de keepster de lachende derde. RKHBS bleef maar beuken op het doel en Sportclub ’25 mocht van geluk spreken dat zowel Danielle D alsook Nathalie een fractie te kort kwamen om een corner binnen te koppen.

Na 24 minuten leek het dan eindelijk wel raak te zijn maar na een weergaloze aanval opgezet door de fantastisch spelende Sammiejj, goed gecontroleerd door Daan en vervolgens zeer knap afgerond door Danielle bleek de lat een grote spelbreker.

Viel dit nog onder de noemer pech; op het half uur kregen alle aanwezigen die ook in het bezit zijn van een seizoenkaart van Roda JC (of via allerlei zenders/sociale media dit moment nog goed voor ogen hebben) een groot deja-vu gevoel toen Danielle de bal op een halve meter voor de doellijn panklaar legde voor Daan, maar wat de grote “Rossmeister” kan, kan ik minstens zo goed dacht Daan en dus schoof deze bovenmatig getalenteerde speelster de bal naast; net als bij de “Rossmeister” moet je erbij geweest om het te geloven. Zo zie je maar dat de groten van deze aarde – Koeman, Wenger, Guardiola, Zidane en Erwin Raemaekers – alles kunnen bedenken , maar dat de speelsters/spelers uiteindelijk voor de uitvoering verantwoordelijk zijn.

En het eindeloze gebrei van enkele – in het oranje verkleedde volstrekt overschatte mensen ook wel Nederlands Elftal genoemd  – is helemaal niet meer van deze tijd, want Imke en Danielle bewezen dat een verre uittrap en een snelle anticipatie tegenwoordig sneller tot een goal leidt dan al dat gebrei. Danielle is één tegen één onhoudbaar en voor de goal is ze ook veel rustiger geworden waardoor je tegenwoordig al kunt beginnen te juichen op het moment dat ze met de bal aan de voet begint te rennen; dus ook nu en beheerst scoorde ze haar 7e competitie doelpunt van het seizoen.

Na 36 minuten viel er een hele gevaarlijke counter te noteren aan Sportclub ’25 zijde welke met een uiterste krachtsinspanning door Viviane, Deniece en Imke verijdeld werd. Dit was meteen een sleutelmoment want Imke gaf de bal weer direct een dreun naar voren die nu door Danielle D licht verlengd werd op Daan en ook zij is al jaren een garantie voor succes in een tegen een situaties; uiterst beheerst schoof ze de bal binnen achter de uitstekende doelvrouw. RKHBS stond nu op een comfortabele voorsprong en kon gaan consolideren want de achterhoede gaf niks weg en voorin bleef er telkens de dreiging van de snelle spitsen waardoor Sportclub ’25 geen mannetje durfde door te schuiven.

Ze was er controle maar vielen er amper nog kansen te noteren. Sammiejj was er nog dichtbij maar gelukkig voor het team wist zij de voorzet van Danielle niet met het hoofd tot doelpunt te verwerken want anders was ze acuut gestopt met voetballen. Deze kans leidde wel een opwindend laatste kwartier in waar Daan na een flitsende aanval van dichtbij – zwaar gehinderd – de bal niet in maar naast het doel wist te krijgen. Met 3-0 zou het duel definitief gespeeld zijn, maar als je zoveel kansen mist dan kan de bal er aan de andere kant zomaar invallen. Na 82 minuten was er een corner welke simpel werd weggewerkt maar van enige druk op de rebound was geen sprake waardoor de bal opnieuw hoog de “16” werd in geslingerd; Deniece kreeg het hoofd er niet meer tegen aan waardoor het binnen tikken vervolgens niet al te moeilijk was.

Zou het dan toch nog mis gaan en een totaal verdiende zege alsnog verdwijnen. Het werd plotseling billen knijpen temeer ook Deniece nog moest uitvallen en Danielle naar achteren werd gehaald. De voorhoede bestond nu uit Suus D, Demi en Veja; zeker niet de eerste keuze maar deze meiden liften gewoon mee op het succes van de andere meiden en knokken ook voor elke bal; heel leuk om deze ontwikkeling mee te mogen maken. Zo kon Sportclub ’25 geen echt offensief eruit persen en was het zelfs RKHBS dat via Nathalie een minuut voor tijd de 3-1 kon aantekenen.

Een vrij curieus doelpunt overigens want de bal belandde na enkele klutsjes bij Veja en Cynthia voor de voeten van Nathalie die vanaf een meter of 20 de bal – gelijk een vuurpijl – de lucht injoeg en dan is het voor een keepster die niet al te groot is, verdomd lastig om deze bal die van zo hoog komt en net onder lat binnenploft nog goed te verwerken.

Zo eindigde het sportieve duel met een verdiende 3-1 zege voor de rood hemden.

Foto’s Gabriella Loo

Geef een reactie