Vanaf 1 april 2018 géén contant geld meer in de bus

 

 

Nieuwe betaalmogelijkheden in Limburg

Om het OV makkelijker en veiliger te maken, is het vanaf 1 april 2018 niet meer mogelijk om met contant geld in de bussen van Arriva Limburg te betalen. Je betaalt vanaf dan in alle bussen alleen nog maar met pin, contactloos of je reist met de OV-chipkaart. Ook kun je een e-ticket aanschaffen of een kaartje kopen in de voorverkoop. In de maand voorafgaand aan deze overgang worden reizigers met behulp van een campagne uitgebreid geïnformeerd.

 

Toch liever een kaartje kopen met contant geld? Dat kan straks dus niet meer in de bus. Wel is het mogelijk om een e-ticket via de website te kopen. Je kunt ook nog met contant geld een kaartje bij een van de voorverkooppunten kopen. Onze Arriva OV Servicepunten verkopen alle vervoerbewijzen die je ook in de bus kunt kopen. Daarnaast kun je voor de Dal Dagkaart Limburg Bus (6,50 euro) en de Dagkaart Limburg Bus (8,50 euro) terecht bij diverse VVV en Primera winkels.  Bekijk hieronder de adressen en openingstijden van de Arriva OV Servicepunten en alle overige verkooppunten:

Arriva OV Servicepunten
VVV winkels/agentschappen en Primera winkels

Achtergrond. Arriva is er klaar voor! Alle bussen beschikken over een nieuw betaalsysteem waarmee reizigers kaartjes kunnen betalen met pin, contactloos of creditcard.

Naar aanleiding van een aantal overvallen sinds medio 2016 in regio Brabant, is Arriva al enige tijd bezig met een pakket aan maatregelen om de hoeveelheid contant geld op de bus te verminderen. Dit hele pakket aan maatregelen is onderdeel van het landelijke Arriva-plan ‘Veilig op weg naar cashloos betalen in onze voertuigen’. De stappen uit het plan ‘Veilig op weg naar cashloos betalen in onze voertuigen’ zijn zorgvuldig uitgevoerd, volgens drie voorwaarden; stabiele en goed functionerende techniek, overeenstemming met alle betrokkenen en goed geïnformeerde reizigers.

Foto Arriva

Geef een reactie