SV Geuldal op middenpagina Voetbal International

 

De winter, vooral de vorst, heeft ertoe geleid dat veel wedstrijden in het amateurvoetbal geen doorgang hebben gevonden. Daarom is het nu inhalen geblazen, ook doordeweeks. Zo wordt komende donderdag in 4B onder meer SV Geuldal tegen KVC Oranje gespeeld, een wedstrijd tussen twee teams die, gezien de stand op de ranglijst, een verschillend doel voor ogen hebben.

SV Geuldal, de ploeg van Joep Zenden zal de punten willen pakken om (definitief) afstand te nemen van de onderste plekken op de ranglijst. KVC Oranje wil de nacompetitie in en heeft dus ook drie punten als oogmerk.

Eerder dit seizoen, in Bleijerheide, werd het 4-1 voor de ploeg van trainer Paul van Putten. SV Geuldal, getraind door ‘good old’ Joep Zenden, kende een heel moeizame seizoensstar. Een tijd lang stond de ploeg met slechts één puntje stijf onderaan, maar heeft men zich inmiddels redelijk herpakt. De middenmoot is bereikt. Waar het destijds voor KVC Oranje een tamelijk eenvoudige opgave was om de punten binnen te slepen, zal dat nu dus waarschijnlijk een stuk moeilijker worden.

SV Geuldal, in 2015 voortgekomen uit een fusie van vv Wijlre en Struchter Boys, beschikt over een tweetal accommodaties, te weten ‘Achter het Kasteel in Wijlre’ en ‘Sportpark Mauritiussingel’ in Schin op Geul. Eerstgenoemde locatie, gelegen aan de boorden van de Geul, was vorige week prominent aanwezig in Nederlands oudste voetbalblad, VI. Op die plaats echter wordt donderdag niet gevoetbald. De wedstrijd tussen SV Geuldal en KVC oranje wordt donderdag namelijk om 19.30 gespeeld op Sportpark Mauritiussingel in Schin op Geul, eveneens gelegen in het hart van het Heuvelland, op een steenworp afstand van de uit wielerland alom bekende Keutenberg. De bekende Limburgse kuitenbijter waar volgende week zaterdag en zondag de Amstel Gold Race weer overheen trekt. SV Geuldal lijkt in ieder geval wel inspiratie te hebben gepunt uit de vermelding in Vi, getuige de klinkende 6-1 overwinning Paaszondag tegen Rood Groen LVC’01.

SV Geuldal en KVC Oranje heten u graag welkom.

Foto®Parkstadactueel/Lucho Carreno

Geef een reactie