Dat het vandaag tegen het stugge BMR geen makkie zou worden, wist UOW ’02 op voorhand al. De uitwedstrijd tegen BMR stond immers nog vers in het geheugen van trainers en spelers.

Het was een mooie lentedag op sportpark Terwaerden en na de inhaalwedstrijd voor beide teams afgelopen donderdag starten beide teams direct gretig aan de wedstrijd.

UOW ’02 nam direct het initiatief, maar het was BMR dat al snel verrassend, hoewel het recept van BMR wel bekend was, de score opende. De eerste lange bal in de 2e minuut op de snelle Rik Caelen verraste eerst Mike Cortjaens en de te ver uit zijn doel stormende keeper Sandro Aruvaino liep daarna ook nog Mike omver, zodat het voor Rik Caelen een koud kunstje was om de 0-1 te scoren in een leeg doel. Uiteraard was dat een teleurstellende start en moest UOW ’02 al snel de plannen bijstellen. Uit een verre inworp van Daniel Karsten kon Ronald Geuskens de bal goed inschieten, maar keeper Rens Duijsens pareerde de bal tot corner.In de 25e minuut ging het echter weer fout. Een riskante inspeelbal van Mike Cortjaens  werd door dezelfde Rik Caelen onderschept en ook nu maakte de snelle spits het goed af 0-2. In de 35e minuut was het weer Rik Caelen, die alleen voor Sandro Aruvaino opdook, toch nu wist Sandro de ingeschoten bal te stoppen. Trainer Wim Zagar wisselde nog voor de rust Edwin van Els voor Mike Cortjaens en stelde zijn tactisch concept bij. Het bleef bij een goed afstandsschot van Sander Offermans, maar de lat stond een treffer in de weg en de rebound van Stijn van Rhenen werd gestopt door keeper Rens Duijsens.

In de 2e helft startte UOW ’02 al snel met een goed opgezette aanval via Edwin van Els en  Patrick Maenen, die Ronald Geuskens in stelling bracht wiens schot juist over het doel zeilde. Even later miste Stijn van Rhenen een opgelegde kans.  Met de wissel Jelle Kösters voor Stijn van Rhenen ging UOW ’02 nog meer gebruik maken van de snelle spitsen en probeerde met  “ power play” voetbal BMR nog meer onder druk te zetten. In de 76e minuut leverde een van die aanvallen via een strakke pass van Ronald Geuskens op de instormende Jelle Kösters  de aansluitingstreffer op 1-2. Aanval op aanval golfde richting het BMR doel, waar zowel Daniel Karsten als Michel Briels  steeds weer probeerden de aanvallers in te spelen of zelf de beslissende eindpass te geven. Het leverde een aantal hachelijke momenten voor het doel van BMR op met slechts enkele corners en vrije trappen als resultaat. De zeldzame counters van BMR bleven echter gevaarlijk. In de slotfase was de net ingevallen Rob Schneider met zijn vrije trap nog kort bij de verdiende gelijkmaker, maar de goed ingeschoten bal bleef in de muur hangen. Enkele minuten later klonk het eindsignaal  van de  wisselvallig fluitende scheidsrechter Bouders en was de vierde kleine nederlaag op rij een feit.

UOW ’02 wacht nu het tweeluik tegen het sterke Walram.  Eerst a.s. donderdag 19  april om 20.00 uur thuis en volgende week zondag uit.  Met de steun van onze trouwe supporters kunnen we misschien dan stunten. Veel succes mannen, de “engelse weken” zitten er bijna op!