1130 handtekeningen aan voor het behoud van het gemeenschapshuis in Nieuw Lotbroek.

Gisterenmiddag had ik een afspraak met de mensen van Behoud MFC Gebrook. Ze boden 1130 handtekeningen aan voor het behoud van het gemeenschapshuis in Nieuw Lotbroek.

Ik heb om te beginnen aangegeven zeer onder de indruk te zijn van de betrokkenheid van de buurt zoals die blijkt uit de handtekeningen en de eerdere druk bezochte actiebijeenkomst die ik ook had bijgewoond.

Wat betreft de zaak waar het om gaat heb ik allereerst onderstreept dat er een heel goede nieuwe gemeenschapsvoorziening komt in de BMV in Hoensbroek Zuid, samen met een prachtige nieuwe school. Samen een aanwinst voor Hoensbroek. Anders dan soms gedacht wordt een prima plek voor verenigingen, ontmoetingen enzovoorts. De hele dag door. En over de voorwaarden wordt verder gesproken. De stapel handtekeningen speelt daarbij zeker een rol.

En de gemeente heeft eerder ook aangegeven dat het oude MFC dan niet meer als gemeenschapshuis gesubsidieerd wordt, maar wel degelijk gekocht kan worden als horeca en zalenverhuur. En daarvoor dan dus open kan blijven. Dat aanbod is eerder al gedaan aan de huidige exploitant. Vanmiddag heb ik namens het College uitdrukkelijk gezegd dat dit ook geldt voor eventuele andere belangstellenden die het pand willen kopen. Uiteraard met zorgvuldige voorwaarden.

Het derde punt dat ik gemeld heb is dat we geen oude schoenen weggooien voor de nieuwe er echt zijn. Al een tijd geleden is afgesproken dat de huidige exploitant per 1 juli aanstaande vertrekt. Maar ook daarna blijft het MFC als gemeenschapshuis open totdat het nieuwe er is. Over het beheer in deze periode worden goede afspraken gemaakt met de verenigingen.

Het was een goed en nuttig gesprek. Actie voeren loont, ook in Hoensbroek!

Foto’s uit de album van Peter van Zutphen

Geef een reactie