Stichting IKL organiseert ook dit jaar een campagne voor het aanplanten van streekeigen landschapselementen. Bewoners of organisaties uit de gemeenten Voerendaal en Nuth kunnen gebruik maken van de speciale plantregeling. Het gaat hier om de aanleg van landschappelijk groen in de vorm van zowel loofbomen alleenstaand of in groepen of rijen, hoogstamboomgaardjes, heggen of kleine bosschages.

 De regeling biedt de mogelijkheid voor het verkrijgen van struiken en bomen met boompalen en boomkorf. Onderdeel van de regeling vormt een advies ter plekke en het opstellen een plantplant met een deskundige van de stichting IKL. Deze plantregeling wordt mogelijk gemaakt door de gemeente Voerendaal en de gemeente Nuth.

 De campagne is gericht op versterking van het authentieke landschap én het vergroten van burgerbetrokkenheid. Grondeigenaren en plaatselijke organisaties zoals dorpsraden, buurtverenigingen, heemkunde- verenigingen en natuurverenigingen kunnen middels de plantregeling hun groene ideeën verwezenlijken.

 Geïnteresseerden kunnen het aanmeldformulier op www.ikl-limburg.nl/als-eigenaar invullen. Bij verdere vragen kunt u contact opnemen met h.vanes@ikl-limburg.nl, 046 303 0544.

Foto’s Stichting IKL 

Geef een reactie