Bezoek van  de bekende jeugdboekenschrijfster Caja Cazemier.

 

 

Vandaag werden de brugklasleerlingen van het Romboutscollege getrakteerd op een bezoek van  de bekende jeugdboekenschrijfster Caja Cazemier.

In de bibliotheek van Brunssum vertelde mevrouw Cazemier enthousiast over haar boeken en over haar werk als schrijfster.  Ze schrijft voor jongeren tussen  11 en 16 jaar en de inspiratie voor haar verhalen  haalt ze uit de actualiteit. Haar boeken gaan over alle dingen die een puber mee kan maken zoals school, ouders, vriendjes, eenzaamheid, verliefd zijn, seksualiteit, onzeker zijn, je anders voelen, cyberpesten en loverboys. Haar nieuwste boek Made by Indira gaat over kinderarbeid in de kledingindustrie.

Aanleiding voor dit schrijversbezoek was het feit dat Lotte Offermans, leerling van het Romboutscollege,  derde werd bij de Limburgse finale van Read2Me, de voorleeswedstrijd voor brugklassers die door de plaatselijke bibliotheken wordt georganiseerd.
Als prijs ontving ze dit auteursbezoek voor de brugklasleerlingen van haar school.
Het was een zeer geslaagd bezoek!

Tekst en foto Bibliotheek Brunssum

 

Geef een reactie