Komende zondag wederom gezellige Corneliusmarkt Heerlerheide

Bezoekers kunnen hun hart ophalen bij rond 200 kramen in straten rondom centrum, koopzondag en genieten van topoptredens Open Podium

 

Komende zondag 8 juli is het in Heerlerheide weer “D-day” want de jaarlijks gezellige en lucratieve Corneliusmarkt gaat dan weer uit haar startblokken. Van 10.00 tot 17.00 uur zullen bezoekers van heinde en verre weer hun hartje kunnen ophalen op dit gezellig evenement. Ook zondag zullen de weersomstandigheden wederom gekenmerkt worden met  een zonovergoten situatie met hogere temperaturen, zoals nu al geruime tijd van toepassing is. Dat deze markt in de regio, en zelfs ook daarbuiten, een grote reputatie geniet blijkt ieder jaar weer overduidelijk, gezien ook de goedkeurende opmerkingen door de bezoekers gedaan. Niet zo verwonderlijk eigenlijk want het evenement in Heerlerheide is eigenlijk onder te verdelen in drie “categorieën” en wel de Corneliusmarkt zelf, entertainment in de vorm van een top Open Podium en uiteraard koopzondag in het leuke en moderne winkelcentrum waar het graag toeven is.

Naar we vernemen zullen dit jaar rond 200 kramen opgesteld staan in diverse straten rondom het centrum van Heerlerheide. Dus komen de marktliefhebbers ruimschoots aan hun trekken, niet alleen als kijklustigen maar vooral om zich te verzekeren van leuke en meer als bruikbare marktspullen. Er is dan ook een diversiteit aan marktspullen, dit onder het mom van kwaliteit/prijsgunstig. Dit laatste gegeven is immers van groot belang voor de bezoekers en dat wil de organisatie ook dit jaar 2018 graag zo houden.

Maar, behalve de vele marktkramen en koopzondag is er ook weer een lucratief entertainment onder de benaming Open Podium opgenomen. Dit met als gastheer Sander Bossink en als hoofdact optreden van de geweldige band Tiroler Ohne Bergen, welke band haar roots heeft in Heerlerheide e.o.  Maar ook de kinderen komen aan hun trekken.. De activiteiten staan onder auspiciën van Winkelcentrum Heerlerheide en Stichting Wijkbeheer Carisven. De hopelijk vele bezoekers ervaren met bovenstaande activiteiten in principe “drie vliegen” in een klap.

Wanneer de benaming Corneliusmarkt valt dan wordt ongetwijfeld weer even de tijd terug gezet naar nu 19 jaar geleden toen op de Gravenstraat de eerste rommelmarkt/braderie het “levenslicht” zag en buurtbewoners hun “stinkende” best deden om er een gezellig gebeuren van te maken die een vervolg waardig zou zijn. Dit gebeurde dan ook, weliswaar jaar voor jaar iets meer van opzet, maar uiteindelijk zegevierde de gedachtegang van de bewoners Gravenstraat dat hun markt een volwaardig gebeuren zou “moeten” worden voor heel Heerlerheide met bij betrekking van een aantal straten. Dat is dan ook met stip gelukt. Een pluspunt voor de bezoekers is natuurlijk ook, met dank aan de gemeente Heerlen, het gratis parkeren in de opengestelde (ondergrondse) parkeergarage

Ook de ondernemers Winkelcentrum Heerlerheide heten de bezoekers welkom op zondag 8 juli, want behalve de Corneliusmarkt is er ook koopzondag. De marktbezoekers kunnen dan ook bij de ondernemers terecht om inkopen te doen. Conclusie: Heerlerheide Centrum staat weer een mooi dagprogramma te wachten.

Geef een reactie