Schrijf mee aan Platbook 20: ‘Det sjmaak nao mieër…’

 

Oproep aan Limburgstalige schrijvers om werk in te sturen

 

Smaakt de zomer(vakantie) al naar meer? Heb je inspiratie opgedaan voor verhalen of gedichten? Schrijf ze op in je eigen dialect en stuur ze in voor Platbook 20! Deze bundel met literaire teksten in de verschillende dialecten van het Limburgs verschijnt in het najaar van 2018. Net als de vorige keren, heeft ook deze editie weer een eigen thema en een bekende Limburger als redacteur. Ditmaal is het thema nogal breed: ‘Det sjmaak nao mieër…’. En breed wil hier zeggen dat het zeker niet alleen over smaak of eten hoeft te gaan. Kunst, een eerste kus, een nieuw ontdekt land, … , de onderwerpen liggen voor het oprapen.

Limburgstalige schrijvers kunnen tot 17 september 2018 eigen werk insturen voor Platbook 20. Dit kunnen bijvoorbeeld verhalen, gedichten en columns zijn. De bijdrage mag niet meer dan 600 woorden bevatten en kan aangeleverd worden bij Uitgeverij TIC, de uitgever van Platbook, via paul@uitgeverijtic.nl. Schrijvers waarvan het werk wordt geselecteerd, ontvangen een uitnodiging voor de boekpresentatie en een gratis exemplaar van Platbook 20.

 

Over Platbook

Platbook is een serie dialectboekjes voor Limburgse dialectschrijvers en -lezers. Auteurs uit de hele provincie werken mee om telkens weer een opvallend thema te beschrijven. Iedere editie maakt een andere, bij het thema passende, redacteur een selectie uit de teksten en schrijft het voorwoord. Platbook wordt uitgegeven in opdracht van het Huis voor de Kunsten Limburg en komt tot stand in samenwerking met Veldeke Limburg, Raod veur ’t Limburgs, Stichting LiLiLi, Uitgeverij TIC en Wim Kuipers (bedenker van het Platbook-concept).

 

Kijk voor meer informatie over Platbook op www.hklimburg.nl/platbook of www.uitgeverijtic.nl. Platbook is voor 9,90 euro te koop in de webshop van Uitgeverij TIC (www.ticshop.nl) en de betere boekhandel in Limburg.

 

 

Geef een reactie